Afgelopen donderdag werd een inhaalwedstrijd in Nijmegen tegen VoCASA Dames 2 gespeeld. Een wedstrijd met voor beide teams belangrijke competitiepunten. Aangezien in de herfstvakantie een paar speelsters afwezig waren werd de wedstrijd verplaatst, zodat deze met de hele selectie kon worden gespeeld. Het team heeft immers alle speelsters hard nodig! Gelukkig wou VoCASA meewerken, dank daarvoor. Helaas heeft dit niet het beoogde voordeel gehad… Joanne Brilhuis is geblesseerd geraakt tijdens de Open Club Kampioenschappen en kon deze wedstrijd niet meespelen. Aileen Knippers had de griep opgelopen en Laura Behrens kreeg tijdens het inspelen last van haar rug waardoor ze niet aan de wedstrijd kon beginnen. Al met al stonden de dames dus alsnog met maar 7 speelsters klaar.  Waarvan eentje, Myrthe Pierik, sinds kort is toegevoegd aan de selectie. Zij kon dan ook meteen haar kans grijpen en punten scoren!

Om 20.00 uur startte de wedstrijd. Het leek alsof de Denekampse dames even een potje volleybal les kregen van VoCASA. Het vertrouwen was er niet en dat was duidelijk te zien. Hier valt verder dus ook vrij weinig over te zeggen… Het was gewoon erop of eronder! Met 25-11 werd de 1e set ruime verloren.

En zo ging men de tweede set in. De wedstrijd keerde om doordat TiMaX/DeVoKo met z’n allen begonnen te vechten voor elke bal! Er werden ballen van de grond gehaald als nooit te voren en punten gescoord waarbij de bal bijna in de grond bleef zitten…. Met 25-21 werd deze set gewonnen, wat de stand weer in evenwicht bracht.

Met allebei één puntje op zak werd aan het vervolg begonnen. Maaaaar het bleef ook bij één puntje voor de gasten… Ondanks alle enthousiasme van de winst, viel TiMaX/DeVoKo weer terug in het oude spel van de eerste set. Hoe raar kan het gaan…. Ze hebben hiervoor nog laten zien dat ze het heel goed kunnen! De derde set ging met 25-19 verloren.

De laatste kans dan maar pakken in de vierde set was het devies. Het leek er even op dat TiMaX/DeVoKo deze set ging winnen. Met 8 punten voorsprong hebben ze de set toch nog weggegeven aan VoCASA. Waarmee de Denekampse dames zichzelf echt te kort hebben gedaan!

Helaas de vierde nederlaag op rij waarin telkens maar één setje werd gewonnen. De dames gaan er alles aan doen om uit dit donkere gat te kruipen en zijn dan ook gebrand om volgende week zaterdag 9 maart in Borne de punten bij de nummer 1 Apollo weg te kapen!