Tijdens het sportgala van de gemeente Dinkelland is het 1e damesteam vrijdagavond 9 januari verkozen tot Sportploeg van het jaar 2014. Het hele team van seizoen 2013-2014 was aanwezig op deze perfect georganiseerde avond. Ook Anouk Molendijk, vorig jaar nog onderdeel van het team maar dit jaar concurrente, sloot aan om te kijken of ze onverwachts toch nog een prijs kon meepikken met haar oude club.

Devoko was goed vertegenwoordigd op deze avond, de jongens van C1 werden gehuldigd voor hun kampioenschap van vorig seizoen, de meiden van A werden ingezet ter ondersteuning van de organisatie en de meiden van MB1 waren ook in grote getale aanwezig omdat zij genomineerd voor Jeugdsportploeg van 2014. Zij hebben deze prijs helaas niet binnen kunnen slepen, maar ze kunnen zeker trots zijn op deze nominatie!

De concurrentie van dames 1 bestond uit veel verschillende sporten, onder andere touwtrekkers, handbalsters, tennissers en voetballers. Nadat eerder op de avond werd gezien hoe Jesse Seiger Sporttalent werd (paardrijden), Nicole Scholten Sportvrouw (handbal), Jeroen Dubbeldam Sportman (paardrijden) en de meiden van DSVD A1 (handbal) Jeugdsportploeg, begon het moment van de uitreiking van de Sportploeg van het jaar. Vooral voor de dames toch een ongekend spannend moment. Trainers Marcel Veneklaas en Paul op de Weegh leken wel zeker van de zaak en hadden vooraf al enkele ideeën doorgegeven aan aanvoerster Anouk Heemstra voor tijdens de bedankspeech. Met filmpjes werd elke genomineerde voorgesteld aan het massale publiek in de gemeentehal. Sport wethouder Annette Zwiep mocht de envelop openen en bracht de beslissing;

ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo dames 1 werd Sportploeg van Dinkelland 2014!

Dat het team deze prijs heeft gekregen is een mooie waardering voor de bijzondere prestatie van afgelopen jaar! Hierbij wil het team en de begeleiding ook de rest van de vereniging in het zonnetje zetten, want dit succes werd mede mogelijk gemaakt door de goede support vanuit de rest van de club en het bestuur. Met deze prijs op zak zal het team zeker zijn best doen om het eerste seizoen in de Topdivisie tot een succes te maken!

d1sportploeg_tekst