Op 15 december stond de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft voor TiMaX/DeVoKo Dames 1 op de planning. Een reis naar Nijmegen die op voorhand al voor het nodige gedoe zorgde, want ‘Hé, we hebben toch helemaal geen wedstrijd de 15e?’ (jawel, Pien Baalhuis, jawel). En ook het feit dat de wedstrijd eerst om vier uur gepland stond, maar later verplaatst is naar kwart over twee, maakte dat Aileen Knippers met twee uur slaap (want nachtdienst) op het veld moest verschijnen. Desalniettemin hadden de dames er allemaal zin in en stapten ze, inclusief Milou Rerink van B1, om half twaalf in het busje richting Nijmegen. Waar het team vervolgens met frisse moed aan de wedstrijd begonn Die week ervoor hadden ze immers een geweldige wedstrijd gespeeld….

Coach Paul op de Weegh startte met Fleur Blokhuis, Aileen Knippers, Britt Roeleveld, Merle Roetenberg, Jenne Morsink, Iris Blokhuis en Laura Behrens. De eerste set begon meteen al met een blokpunt van Aileen en Laura, die strak naar de grond ging.  Een mooi begin van de wedstrijd zou je zeggen! De 3-0 werd gemaakt door Merle Roetenberg, met een mooie tikbal die Pegasus niet wist te verdedigen. Daarna ging het de hele set eigenlijk gelijk op, waarbij zowel wij als Pegasus puntjes wisten mee te pakken. Bij de Denekampse dames stond het blok ijzersterk en de thuisploeg had dan ook moeite om er langs te komen. Met name Britt Roeleveld had de handen steeds op de goede plek staan. Bij de stand van 17-17 ging er echter iets mis. Ook Paul’s wissel, Joanne Brilhuis voor Jenne, kon het niet meer omdraaien. De dames  wisten in totaal nog 2 punten te scoren, maar de set eindigde in 25-19 voor Pegasus.

Set twee werd begonnen met dezelfde opstelling als de eerste set, en ook nu een sterk begin. Met Merle Roetenberg aan opslag wist Pegasus even niet meer wat ze moesten. Onder andere een ace en een ketser zorgden voor 5-0 voorsprong. Pegasus wist nog een puntje te scoren, maar toen vervolgens Aileen Knippers aan serve kwam, wist de thuisploeg ook nu de passes niet meer aan het net te brengen. Met een stand van 9-1 voor TiMaX/DeVoKo tot gevolg. Maar toen… Wat er hierna gebeurde wil het team liever niet meer aan terug denken. Plots stonden ze niet meer tegen Pegasus te spelen, maar tegen zichzelf. In totaal wisten de dames nog drie punten te scoren die set. En ondanks dat Paul in de broodnodige time-outs vertelde met minder druk en spanning te gaan volleyballen, kon het spel niet meer worden omgedraaid. DE dames verloren met 25-12.

De derde set begon Joanne in de plaats van Jenne. Nu begonnen de Denekampse dames de set zoals ze de vorige set geëindigd waren. Ze liepen continu achter de feiten aan en hebben geen moment voorgestaan. Waar zij de ballen niet tegen de grond wisten te krijgen, lukte Pegasus dat wel. Waar het blok de eerste set ijzersterk stond, stond dat van Pegasus nu als een huis. En ondanks dat er hier en daar wel wat puntjes mee gesprokkeld werd, eindigde ook deze set in verlies, nu met een stand van 25-15.

De vierde set was men vastbesloten om niet zonder punten naar huis te gaan. Beetje bij beetje liet het team weer vlagen zien van wat ze die eerste set ook, deels, hadden laten zien. Er werd weer geknokt voor de punten en er zat weer wat meer lef in de aanval. Met name Merle & Laura wisten weer wat puntjes te maken, en ook zorgde met name de serve ervoor dat er geen grote achterstand kwam op Pegasus. Er waren zelfs momenten van voorsprong. Vanaf de stand 10-10 zakte het spel weer een beetje in, en wist Pegasus tot 20-14 te komen. Daarna verscheen plots weer de vechtlust in de ogen, en vanaf 22-16 werd er  weer gevolleybald en was het plots 22-22. Helaas wisten het team zichzelf daarna niet meer te belonen, en eindigde de wedstrijd met een 4-0 voor Pegasus, met 25-22 in de vierde set.

De eerste seizoenshelft is geëindigd op de 7e plek, maar er werd wel gewonnen van drie van de bovenstaande zes teams. Het team is er dan ook op gebrand om de tweede seizoenshelft nog meer te laten zien van wat ze kunnen, want dat er meer in zit dan dat men vandaag heeft laten zien, dat is wel duidelijk. Nu moet alleen nog een manier gevonden zien te worden om dit wat vaker naar boven te halen!