Afgelopen zaterdag moesten de dames van TiMaX/DeVoKo 1 aantreden tegen Heva VCV topklimaat in volleybal dames 1 uit Varsseveld. Op voorhand een lastige wedstrijd, maar eigenlijk zijn alle wedstrijden lastig als je bijna onderaan staat.

De DeVoKo dames begonnen in dezelfde opstelling als de vorige wedstrijd die met 3-1 werd gewonnen. Pien Baalhuis als spelverdeler, Merle Roetenberg en Jette Blokhuis als Passer-loper, Amke Blokhuis en Britt Roeleveld als mid, Laura Beherens als diagonaal en Iris Blokhuis als Libero. Vanaf het begin werd er met veel servicedruk gespeel, aanvallend liep het ook goed. Vooral Britt Roeleveld, op mid, scoorde veel punten. Na een voorsprong van 6-4, kwam Heva nog even terug en nam een kleine voorsprong van 8-6. Daarna was het DeVoKo die het stokje overnam en uit liep naar 12-8, 6 punten op rij! Er werd weinig weggegeven en zo konden de dames zelfs uitlopen naar 23-13. Even de set afmaken, maar dat viel tegen. Er sloop nervositeit in het spel en er werden onnodige fouten gemaakt. Heva kwam nog terug tot 23-22, maar daarna herpakte DeVoKo zich en scoorde 2 punten achter elkaar en was de 1e set binnen.

In de 2e set ging het gelijk op. DeVoKo kwam met 5-7 voor, maar bij 11-9 stond Heva weer 2 punten voor. Tot aan 18-18 bleef het gelijk opgaan. Heva scoorde 3 keer achter elkaar en nadat DeVoKo 1 keer had gescoord herhaalde Heva dit nog een keer en stond het 24-19. Nog een keer knokten de dames zich terug, maar verder dan 24-21 kwamen de dames niet.

De 3e set kunnen we maar beter vergeten. Niets lukte, alles wat maar fout kon gaan ging fout. Bij 23-7 kwamen de dames weer iets beter in wedstrijd en scoorde 4 punten op rij, maar dat was het dan ook wel in deze set.

Het eind van de 3e set gaf weer iets meer vertrouwen in een goede afloop van set 4. Hoewel het iets beter ging werden er nu ook weer te veel fouten gemaakt en kon de tegenstander wel erg makkelijk scoren. Via 6-4 en 14-6 liep Heva uit naar 18-8. Geholpen door de scheidsrechter haalde DeVoKo nog één keer alles uit de kast. De dames kwamen terug tot 18-13. Vanaf dat moment bleef het gelijk opgaan. Het gat van 5 punten bleef en zo werd ook deze set verloren met 25-20.

Toch hebben de dames een punt over gehouden aan deze wedstrijd, genoeg om weer een plaatsje te stijgen. Volgende week nog de uitwedstrijd tegen Set-up ’65 dames 2 en dan een korte break. Zaterdag 13 januari is weer de eerste thuiswedstrijd. Om 17:00 uur gaat de bal weer rollen in de Dorper Esch. Dan is Sudosa Desto de tegenstander. De eerst wedstrijd in Assen werd verloren met 3-1, dus de dames hebben nog wat recht te zetten.