De derby tussen TiMaX / DeVoKo en Springendal Set-Up 2 was het aankijken in met name de eerste twee sets méér dan waard. Beide teams maakten er een bijzonder aantrekkelijke pot volleybal van, waarbij de toeschouwers konden genieten van mooie en spannende rally’s, die veelal in leven werden gehouden door prachtige reddingen in het achterveld. Op basis van de stand moest Set-Up gewoon winnen en deed dat ook. Al kostte dat de nodige moeite, vooral in de tweede set.
De DeVoKo dames begonnen in dezelfde opstelling als de vorige wedstrijd. Pien Baalhuis als spelverdeler, Merle Roetenberg en Jette Blokhuis als Passer-loper, Amke Blokhuis en Britt Roeleveld als mid, Laura Beherens als diagonaal en Iris Blokhuis als Libero.

In het begin van de 1e set ging het gelijk op. Set-Up sloeg een klein gaatje en kwam met 11-8 voor. DeVoKo knokte zich terug tot 11-11. In twee servebeurten liep Set-Up uit naar 18-13. DeVoKo kon daar te weinig tegenoverstellen. Bij een stand van 20-14 kwam DeVoKo nog iets terug tot 20-16, maar daarna serveerde Set-Up de 1e set uit en won met 25-16.

De 2e set begon zoals de 1e set eindigde. Set-Up scoorde direct 2 keer achter elkaar. Daarna begon het beter te lopen bij DeVoKo. Met goed volleybal namen de dames zelfs een 8-4 voorsprong. Helaas konden ze dit niet vasthouden en even later stond het al weer 10-10. Vanaf dat moment bleef het spannend. Het gat werd nooit groter dan 2 punten en bij 22-22 was de stand wederom gelijk. Set-Up scoorde 2 keer op rij en de set winst leek binnen, maar DeVoKo knokte terug tot 24-24. Op de serve van Pien Paalhuis scoorde Set-Up de 25-24. Oud DeVoKo speelster Lotte Kuipers kwam toen aan serve voor Set-Up en haalde met een ace de set winst binnen voor Set-Up. (Waar zou ze dat geleerd hebben!!)

In de 3e set was de foutenlast bij DeVoKo te groot. Maar liefst 16 keer scoorden de DeVoKo dames voor Set-Up, dan is de 25-20 nederlaag nog een prestatie op zich.

Na z’n 3e set denkt iedereen dat de weerstand wel gebroken is bij DeVoKo en dat Set-Up met 2 vingers in de neus ook wel de 4e set binnen gaat halen. Niets bleek minder waar. Vanaf het begin gingen de DeVoKo dames er vol in. Set-Up stelde daar erg weinig tegen over en hielp DeVoKo ook een beetje door veel eigen fouten. Bij 9-8 voor DeVoKo leek het erop dat het nog een wedstrijd zou worden, maar via 12-8 en 18-12 won DeVoKo de set met 25-17.

Door dit puntje blijft DeVoKo op de 10e plaats staan met een achterstand van 3 punten op de nummer 9,

De dames hebben nu 3 weken rust. De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen Sudosa Desto. De dames hebben de smaak goed te pakken, dus ook dat zal weer een aantrekkelijk pot volleybal worden.

Een dag later, samen met dames van DS2  weer druk op de kerstmarkt……. Klasse dames.