Op maandag 15 augustus zijn we gestart met de eerste training van dit nieuwe seizoen. Een seizoen waarin we uitkomen op het één na hoogste niveau van Nederland, de Topdivisie. De eerste trainingen en 4-kamp op zaterdag 20 augustus waren we nog verre van compleet. Maar met hulp van jeugd en dames 2 en 3 speelden we die zaterdag een 4-kamp tegen Donitas 1, Emmen en Zwolle 2.

On (volleybal)tour naar het Noorden
Afgelopen week kwamen konden we weer wat completer trainen en vrijdag 26 augustus vertrokken we met het (bijna) compleet team voor ons teamweekend richting Eext, waar we verbleven in “het mooie plekje”. Achter het stuur van de extra grote bus, i.v.m. de hoeveelheid bagage, onze nieuwe manager Vincent Blokhuis die ons feilloos naar ons onderkomen reed. In Eext aangekomen werden de dames over de diverse appartementen verdeeld, konden de bedden worden opgemaakt en was er tijd voor de koffie en thee en iets lekkers van de eigenaar van “het mooie plekje”.

Doelstelling nieuw seizoen
Die eerste avond volgde de teambespreking waar de afspraken en doelen voor het komen seizoen ter sprake kwamen en uitvoerig werden besproken. De volgende morgen werd het ontbijt, aangeboden en gesponsord door supermarkt Plus Jan ter Steege, voorbereid door de staf. Na een heerlijk ontbijt, compleet met scrambled eggs en diverse andere lekkernijen vertrokken we naar Groningen voor onze eerste activiteit georganiseerd door “de werkgroep teamweekend”.  Via een digitale speurtocht in het Groningse centrum moesten er via allerlei opdrachten m.b.v. foto’s en andere aanwijzingen en m.b.h.v. GPS 3 (fictieve) moorden worden opgelost. In 3 groepen werd geprobeerd elkaar de loef af te steken en de eerste prijs van die dag te scoren. Na ongeveer 2,5 uur (en 15 km wandelen/rennen) door de Groningse binnenstad werden Ruth E, Laura, Johan en Guusje de glorieuze winnaars van dit spel. Dat het spel op het scherpst van de snede gespeeld werd, bleek wel dat een groep nog meende protest tegen de uitslag te moeten aantekenen.  Dit protest werd afgewezen, maar tekent wel de winnaars mentaliteit van deze groep.

Eerste wedstrijden gespeeld
Vervolgens werd er naar de RUG gereden, voor een driekamp met Sneek 2 en Veracles, beide teams die we ook in de competitie tegen zullen komen. De eerste wedstrijd speelden we tegen Sneek 2. Deze wedstrijd wonnen we met 2-1 waarbij we gezien de relatief korte voorbereiding, een redelijk niveau wisten neer te zetten. De tweede wedstrijd tegen Veracles wonnen we de eerste set overtuigend maar verloren de 2e en 3e set ruim waarbij ook vermoeidheid duidelijk meespeelde, Na nog een drankje in de kantine vertrokken we weer naar “het mooi plekje” waar door de eigenaar de bbq flink was opgestookt en we hongerig de diverse salades, stokbrood en vleessoorten verorberden onder het genot van een (wit) biertje, een (wit) wijntje en voor de speelsters onder de 18 jaar diverse frisdranken.  De avond werd afgesloten met een “vraag en antwoord” spel waarbij er blijkbaar nog revanchegedachten leefden bij een aantal teams van eerder die morgen, waardoor spelregels verschillend geïnterpreteerd werden. Het bleef in elk geval nog lang onrustig die avond/nacht. Ik weet niet meer wie zich uiteindelijk tot winnaar kroonde….

De terugreis
De volgende morgen werd het ontbijt voorbereid door de dames zelf en kon de begeleiding in het zonnetje, op de picknicktafel genieten van een kop koffie. Tijdens het ontbijt was het opvallend rustig, ook wel voor de hand liggend gezien de korte nachtrust. Langzaam en met behulp van diverse koppen koffie werden de meesten weer wat actiever en konden we ons klaarmaken voor de terugreis. Eerst de schoonmaak, de tassen ingepakt, afscheid nemen van de eigenaar en de terugreis met de nodige activiteiten. Op het programma stonden nog een uur bowlen en een uur laser gamen in Nordhorn. Hier werd nog weer een beroep gedaan op de laatste energievoorraad. Een prima en gezellig teamweekend werd met een etentje in Denekamp bij de plaatselijke horeca afgesloten.

Eerste competitiewedstrijd
Zaterdag 17 september staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Deze wordt thuisgespeeld in de Dorper Esch om 16.30 uur. Uiteraard is iedereen van harte welkom om Dames 1 aan te komen moedigen. Voor de jeugd wordt een spandoekwedstrijd georganiseerd met een mooie prijs. Tot dan!