Op zaterdag 3 december traden de dames van ikwilvanmijnautoaf.nl DeVoKo aan tegen US uit Amsterdam. De trainingsweek voorafgaand aan deze wedstrijd verliep alles behalve vlekkeloos. Fleur Blokhuis en Britt Roeleveld hadden de hele week niet getraind i.v.m. ziekte en ook Lieke Hilgenberg kampt met enkelproblemen. Laatstgenoemde kon gelukkig wel gewoon spelen. Pien Baalhuis uit dames 2 ging mee als vervangster van Fleur en uit dit team werd ook Iris Blokhuis aan de selectie toegevoegd. Waarvoor nogmaals dank!

teamfoto-1-a

Hierdoor kwam het team niet goed uit de startblokken. Serverend ging het te vaak mis, waardoor de dames als team een extra stap moesten zetten om deze fouten goed te maken. Hiertoe gaf US geen kans. De thuisspelende ploeg had een sterke serve en de Denekampse formatie had hier geen antwoord op. Echter werd er goed teruggeknokt en gaf DeVoKo zich nog niet gewonnen. De 8-17 kwam met een kill blok op naam van Tippy Rolink. Op 10-19 deed Anouk Heemstra dit kunstje nog eens na. Aanvallend kwam Juliët Huisman op dreef en scoorde veelvuldig. Het geloof was weer enigszins terug. Op 20-23 kwam Pien Baalhuis aan serve en dit resulteerde in een ace. Helaas trok US aan het langste eind, de eerste set werd verloren met 21-25.

De tweede set werd goed begonnen door een serve serie van Lotte Kuipers. Pien Baalhuis wist, mede door goede passes van Lieke Hilgenberg, steeds vaker Amke Blokhuis te vinden. De voorsprong van 8-7 werd verder uitgebouwd naar 15-11. Toch kwam US langs zij, mede door de veelvuldig scorende passer-lopers. Ook deze set werd met 21-25 verloren.

De derde set begon gelijk op. Een 5-4 voorsprong werd gepakt door een serve serie van Anouk Heemstra. Tot 11-10 gingen de punten over en weer. Laura Behrens werd in het veld gebracht en zorgde voor wat extra aanvalskracht. Toch was het US dat het initiatief over nam. DeVoKo knokte voor wat het waard was maar kon het de tegenstander niet moeilijk maken. Deze set werd dan ook met 16-25 verloren. Zo bleven alle punten in de hoofdstad.