De Topdivisie wedstrijd tussen Krekkers en Ikwilvanmijnautoaf.nl DeVoKo was voor beide teams de laatste gelegenheid om 2014 goed af te sluiten. Krekkers had in de aanloop ernaar toe in de competitie een aantal goede uitslagen geboekt en was vol vertrouwen over de goede afloop, DeVoKo kon wel weer een succesje gebruiken, maar was daarom niet minder van vertrouwen in een positief resultaat. Beide teams zagen het bekeravontuur vorige week na twee nederlagen vroegtijdig ten einde gaan. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit het feit dat drie sets met twee punten verschil werden beslist (wedstrijdverslag via www.vizieropvolleybal.nl).

Het was niet meteen een hoogstaand duel, daarvoor werden er teveel fouten gemaakt, maar de spanning in de finale van drie sets vergoedde heel veel. Verder was het een gevecht op mid. DeVoKo speelde heel vaak de omloop en de snelle midaanval en had daar veel succes mee, ook Krekkers kwam daar regelmatig mee tot scoren. De buitenkanten werden bij DeVoKo duidelijk minder door de spelverdeelsters Marlon en Ellen Stevelink gezocht, bij Krekkers sloegen de zusjes Smit wel regelmatig vanaf de posities twee en vier raak.

In de eerste set leek Krekkers al een signaal af te geven dat het deze middag niet zo zou gaan lopen als ze in2014-12-13 DS1-Krekkers (1) gedachten hadden. Bij 3-1 voor serveerden ze onder het net door voor 3-2, hetgeen overigens geen belemmering vormde om even later gewoon weer stevig door te gaan naar 6-3 uit te lopen. DeVoKo moest in de achtervolging en Amke Blokhuis, Loes Hassink en Daphne Giesselink hielden de gasten in het spoor bij 8-6 en 10-9. DeVoKo slordigheidjes en een kill – block zetten Krekkers op 13-10. Op 13-13, na scores van Daphne Giesselink, Laurie Heemstra en een 2de bal van Marlon Stevelink, haalde de trainer Krekkers naar de kant. Na de time out pakte DeVoKo de 13-14 via een uitgeslagen Krekkers aanval. De teams bleven aan elkaar gewaagd. Om beurten kwamen ze aan de leiding (19-17, 20-22) en vanaf 22-22 werd het spannend. Blijkbaar ook voor de scheids want die floot op 23-24 zomaar af en gaf nadien ‘dubbel’, waarvoor precies is menigeen nu nog niet duidelijk.  Op 25-24 riep Marcel Veneklaas DeVoKo naar de zijlijn.  De serve van Krekkers viel na die pauze echter binnen voor 26-24 en 1-0.

De tweede set werd gekenmerkt door een waar foutenfestival. Krekkers scoorde 14 keer voor DeVoKo en omgekeerd was dat 11 keer het geval. Vooral goed serveren (12 foute opslagen in deze set) viel niet mee. Enfin, DeVoKo kwam op 0-3, liep via scores van Daphne Giesselink nog uit naar 4-6, voordat Krekkers het initiatief overnam. Na vijf keer achter elkaar voor de tegenstander scoren stond er 9-10 op het scorebord, waarna het via de side out tot 17-17 gelijk op bleef gaan. Marloes Smit bij Krekkers en de zusjes Heemstra en Loes Hassink scoorden bij DeVoKo mooie punten. Vanaf 17-16 nam de foutenlast bij Krekkers geweldig toe. Tot 21-24 scoorde alleen Marlon Stevelink voor DeVoKo via een ace, de rest waren Krekkers presentjes. Zeven op rij. Op 21-24 nam Henk –Jan Broekhuis de tweede time out. Het werkte, op 23-24 haalde Marcel Veneklaas zijn ploeg naar de kant. Het setpoint werd met een blokje van Krekkers weggewerkt. Ook op 24-25 (Anouk Heemstra) en 25-26 (Daphne Giesselink) lukte het Krekkers om via scores op mid gelijk te maken. Een lange rally zorgde voor 26-27, Amke Blokhuis sloeg vernietigend raak. De 14de score van Krekkers voor DeVoKo middels een in het net geslagen aanval besliste de set met 26-28 voor de gasten uit Denekamp.

In de derde set ging Krekkers hard onderuit. Ze gingen nog met 4-2 aan de leiding, maar na de foutserve voor 4-3 ging Amke Blokhuis serveren en Daphne Giesselink aan he2014-12-13 DS1-Krekkers (3)t net afronden. Via de snelle midaanval, de nekbal of de omloop. Eerst werd het 4-7, daarna 5-8 en toen 6-9.  Ja, en dan zo af en toe zie je het gebeuren. Niet vaak, die momenten zijn spaarzaam en moet je als libero koesteren. Kim Molendijk was gedwongen om in de rally de bal onderhands over het net te spelen. En heel Krekkers keek toe hoe ze dat deed, en bleef kijken. Totdat de bal voor 6-10 op de grond viel. Punt voor de libero en meteen een time out aan de kant van Krekkers. Dit hielp overigens niet want de dames uit Denekamp marcheerden door naar 6-14 en 8-22. De ene na de andere omloopbal sloeg Amke Blokhuis erin. Marlon Stevelink liet haar serve als een ‘dood vogeltje’ achter het net vallen hetgeen een ace opleverde, de opslag daarna ging cross court naar de zijlijn. Ook een ace. Krekkers zat duidelijk in een dip en kwam er ook niet meer uit. Op 12-23 nam DeVoKo nog even de tijd om daarna de set met 12-25 uit te maken. Zes scores van Daphne Giesselink en vijf van Amke Blokhuis, beide midspeelsters, maakten het verschil.

De vierde set werd op 10-9 voor enige tijd onderbroken. Een vervelende en pijnlijke enkel blessure van Marloes Smit betekende een voortijdig einde aan de set voor haar. Daarvoor was het goed tegen elkaar opgegaan, waarbij DeVoKo opnieuw sterk op mid was en Krekkers via de buitenkant de DeVoKo verdediging het leven moeilijk maakte. De 10-9 stand werd 11-12 en 13-15. Krekkers moest achtervolgen en mocht geen side out missen op niet verder op achterstand te komen. Bij 16-16 waren ze op gelijke hoogte. DeVoKo counterde meteen naar 16-18, Krekkers capituleerde niet, bleef terugkomen en had op 22-22 de stand weer gelijk getrokken. De foutserve maakte er 22-23 van,  maar Krekkers sloeg de 23-23 tegen de vloer. Laurie Heemstra haalde de serve terug en zette DeVoKo op matchpoint. Marcel Veneklaas wisselde Emmy Heerdink erin voor Marlon Stevelink. Maar Daphne Giesselink gaf haar geen kans om zich nog te onderscheiden in de finale. Zij serveerde een ace voor 23-25 en 1-3.

Een belangrijke overwinning voor het team uit Denekamp. Na deze overwinning is de stand met Krekkers op de ranglijst gelijkgetrokken. Het team staat halverwege het seizoen op een mooie (gedeelde) 7e plaats en gaat daarmee tevreden de winterstop in. Komende weken wordt hard getraind om ook in 2015 de nodige wedstrijden te winnen en goede resultaten te halen in de Topdivisie.

Het team en de begeleiding wenst alle fanatieke volgers, sponsoren en overige volleybalfans hele fijne feestdagen en hopelijk tot ziens in 2015!