Afgelopen zaterdag speelde TiMaX/DeVoKo DS1 een uitwedstrijd tegen KapMakelaardij SSS in Barneveld. Na de 3-2 winst van vorige week tegen DV Dynamo Apeldoorn was er toch wel een bepaalde ontevredenheid blijven hangen en de ploeg was vastberaden om dit deze wedstrijd recht te zetten en goed spel te laten zien.

Voordat de eerste set kon beginnen waren er al problemen met het digitaal wedstrijdformulier, waardoor de wedstrijd nog voordat het begonnen was al een kwartier vertraging opliep. Nadat dit probleem was verholpen kom de set beginnen. TiMaX/DeVoKo begon de 1e set met Merle Roetenberg, Aileen Knippers, Fleur Blokhuis, Laura Behrens, Iris Blokhuis, Joanne Brilhuis en Britt Roeleveld. In het begin van de set gingen de punten gelijk op. Na een paar mooie scores bij de Denekampers kwam de ploeg op voorsprong met een stand van 3-8. Hierna verloor het team de concentratie en gaf het onnodig punten weg. Hierdoor kwam SSS terug tot een stand van 10-12. Doordat TiMaX/DeVoKo gedurende de hele set een goede servedruk had, was SSS niet in staat een goede servepass te leveren en hierdoor niet in staat om te scoren. Uiteindelijk wonnen de Denekampse dames de set met 17-25.

De tweede set werd gestart met dezelfde opstelling als de eerste set. De servedruk werd gelijk in de tweede set doorgezet door Laura Behrens. TiMaX/DeVoKo kwam op 0-3 voorsprong. Hierna wist SSS een punt te scoren, maar dit werd direct weer recht gezet, wederom door een goede serveserie. Dit maakte de score 6-1. Hierna ging de score over en weer, maar TiMaX/DeVoKo bleef op voorsprong. De stand was ondertussen 8-17. SSS kwam terug met een goede serve, wat de score 17-11 maakte. Na een mooie tikbal van Aileen Knippers en een blokpunt kwam de score op 15-22 voor TiMaX/DeVoKo. Na twee mooie punten van Merle Roetenberg gaf het team nog een punt weg en won men de set met 17-25.

In de derde set werd er wederom gestart met dezelfde opstelling. De dames begonnen niet scherp genoeg en kwamen gelijk op een 5-1 achterstand. Dit werd ongedaan gemaakt door opnieuw een goede serveserie, waardoor een 5-6 voorsprong werd bereikt. Na een perfecte pass van Iris Blokhuis kon er een mooie combinatie op mid gespeeld worden. Hierna werden er aan beide kanten over en weer punten gescoord. TiMaX/DeVoKo kom de concentratie weer vinden en scoorde 4 punten achter elkaar. De rest van de set scoorden beide ploegen over en weer, maar wisten de Denekampers deze set ook te winnen.

In de vierde set werd Pien Baalhuis in het veld gebracht voor Fleur Blokhuis. In het begin van de set ging het gelijk op. Serveseries en scorende punten van beide kanten. Dit zette de stand op 11-12 in het voordeel van TiMaX/DeVoKo. Na een serveserie van SSS verloor TiMaX/DeVoKo de concentratie en scoorde SSS veel punten. Dynamo liep uit naar een 17-19 voorsprong. TiMaX/DeVoKo scoorde hierna nog 3 punten, maar dit was niet genoeg voor het winnen van de set. Met 25-20 werd deze set verloren.

Het team heeft het spel van vorige week verbeterd en goed spel laten zien in het merendeel van de wedstrijd. Helaas verloor de ploeg in de laatste set de concentratie en verloor het van zichzelf door veel persoonlijke fouten.
Aanstaande zaterdag staat het immer beladen duel tegen Rivo uit Rijssen op het programma. Rivo staat met 1 punt minder 1 plaats lager in de ranglijst. Het belooft dus een spannend duel te worden om 17:15 uur in de sporthal Dorper Esch…….