Op zaterdag 28 januari stond de wedstrijd tegen koploper VC Weert op het programma. De voorbereiding was verre van ideaal. Een drietal zieken en een aantal kleine blessures zorgden ervoor dat er niet volledig getraind kon worden. Gelukkig konden we wel met een voltallig team afreizen naar Weert.

Om 19.00 klonk het eerste fluitsignaal. Hoe kun je de wedstrijd beter beginnen dan een ace? Deze kwam op naam van Mayke Schutte. Er werd scherp begonnen en lieten de tegenstander niet in hun spel komen. Via een 6-5 liepen we uit naar 11-5, mede door een ace van Juliët Huisman. Weert had moeite met de passing waardoor de aanvalsters niet goed bediend konden worden. Blokkerend stond het als een huis en liepen uit naar 18-10. Mede door een goed staaltje blokkeerwerk van Tippy Rolink, Amke Blokhuis en Mayke Schutte. Met diverse wissels probeerde Weert het tij te keren, maar zonder resultaat. De set werd in stijl afgesloten met, hoe kan het ook anders, een ace.

Een beetje overdonderd door de makkelijke setwinst begon Devoko  de tweede toch goed. De 5-2 voorsprong werd gepakt door een bekeken balletje door wie anders dan Lotte Kuipers. Vanaf dat moment slopen de foutjes erin. De servefouten namen toe en VC Weert liet zien waarom zij verdiend op de eerste plaats staan. We kregen geen vat op de buitenaanvalsters en blokkerend was het vaak ver onder de maat. Laura Behrens kon aanvallend nog wat terug doen maar via 10-16 werd het 15-21 en werd de set met 15-25 verloren.

Nieuwe set, nieuwe kansen. De 1-0 kwam wederom op naam van Mayke Schutte, die een 3e bal van Weert gelijk terug wist te spelen. Lotte Kuipers zorgde met 2 aces voor een voorsprong van 6-5. Vanaf dat moment ging het op meerdere fronten mis. Passend was het zoekende waardoor het spelletje te doorzichtig werd. De Denekampse dames kwamen niet meer aan aanvallen toe. Via 6-11 liep VC Weert uit naar 6-14. Op 9-19 deed Anouk Heemstra serverend nog iets terug maar het was niet genoeg om het nog enigszins spannend te maken. Vechten voor de laatste kans!

De 4-4 in de vierde set kwam op naam van Tippy Rolink. Toch wist VC Weert het initiatief in deze set te pakken en was het binnen no time 4-8. Vanaf dat moment voerde VC Weert de servedruk verder op, daardoor kwam Devoko in de problemen. De gasten gaven zich nog niet zomaar gewonnen, vochten voor wat het waard was, maar kon het de koploper niet moeilijk maken. Deze set ging met 15-25 verloren.

Verliezen van een betere tegenstander is niet zo erg, maar het is jammer dat het niveau van de eerste set niet vastgehouden kon worden. Toch was dit ook de verdienste van de tegenstander. Volgende week spelen we om 18.00 thuis tegen SV Dynamo uit Apeldoorn. Elke wedstrijd is weer een kans en we gaan er dan ook alles aan doen om de punten in Denekamp te houden!

Tekst: Marlon Stevelink