Timax/ DeVoKo Dames 1 maakt volgend seizoen deel uit van de Topdivisie A, een verzoek van de Nevobo om de plaats van VC Zwolle D2 in te nemen werd dankbaar geaccepteerd. Trainer/ coach Johan Booyink over deze stap omhoog:

“We hadden in april al een verzoek bij de Nevobo neergelegd om eventueel in aanmerking te komen voor een plaats in de Topdivisie. We wisten dat Halley Wehl geen gebruik zou maken van een eventueel verzoek van de Nevobo. Omdat Set-Up ’65 zich terugtrok uit de Eredivisie kreeg dit  team automatisch een plek in de Topdivisie.

Toen Volley Wierden (of was het Eurosped D2?) zich ook terugtrok was volgens de statuten van de Nevobo Sudosa-Desto D2 de eerste ploeg die in aanmerking kwam voor die plaats, omdat hun dames 1 was gepromoveerd naar de Eredivisie. Toen zaten we even in de wachtkamer maar hielden wel de hoop op een plaats in de Topdivisie.

Nico Verweij (manager dames 2 van Zwolle) belde me twee weken geleden en gaf aan dat zij de plaats in de Topdivisie wilden opgeven. Toen was er nieuwe hoop voor ons en uiteindelijk kregen we afgelopen maandag het verzoek van de bond om de plaats van Zwolle 2 over te nemen.

Ik denk dat Timax/DeVoKo als vereniging en als dames 1 toe is aan deze nieuwe uitdaging. Waar we drie jaar geleden nog onderin de Tweede Divisie bivakkeerden, hebben we ondanks de corona-problematiek de afgelopen seizoenen flinke stappen kunnen maken in de ontwikkeling van de jeugdspeelsters, de trainingsuren en de organisatie van het team en de gehele vereniging.

Dames 2 speelt bijvoorbeeld volgend seizoen Tweede Divisie en de jeugdafdeling telt op dit moment meer dan 120 mini’s in de leeftijd van 6 tot 12 jaar waarbij Johan Strokap een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van deze groep.

De Dames 1 selectie voor volgend seizoen is rond en ik denk dat er een mooie mix van ervaring en talentvolle jeugd staat die dit niveau aankan.  Daarover t.z.t. meer. En het is natuurlijk prachtig om met zes Twentse teams in de Topdivisie A te spelen. Dat leveren prachtige derby’s op. Wie had drie jaar geleden kunnen denken dat Set-Up D1 tegen DeVoKo D1 in de Topdivisie zou spelen?

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is rond met natuurlijk ook weer het (bijna) traditionele DeVoKo topdivisietoernooi op 10 september in de Dorper Esch in Denekamp met louter topdivisieteam uit de Topdivisie A en B.  Ook daarover volgt de komende weken meer informatie.

Bron: VizieropVolleybal
Foto Jan van den Noort.