De wedstrijd tussen hekkensluiter Ikwilvanmijnautoaf.nl / DeVoKo en topploeg Dynamo Apeldoorn, gerekend naar verliespunten, werd voor een groot deel beslist vanaf de opslaglijn. Beide teams hadden periodes met zeer veel servedruk, die de passlijn bij de tegenstander in vertwijfeling brachten. Bij DeVoKo zorgden Lotte Kuipers, Laura Behrens en Mayke Schutte voor vertwijfelde gezichten in de passlijn aan Dynamo kant.

Het begon al met de eerste opslag van de wedstrijd, Dynamo noteerde de eerste ace voor 1-0, bij de 8-3 stand in hun voordeel had de thuisploeg er ook al drie gescoord. Één keer Mayke Schutte en twee keer Anouk Heemstra, lieten ze noteren. DeVoKo draaide lekker mee in het begin, na de score van Laura Behrens voor 8-3 haalde coach Michael Beugelsdijk de Dynamo dames naar de kant. Met succes, de achterstand werd ingelopen naar 11-9.
Toen raakte DeVoKo de grip op de set kwijt. Een sterke serveserie van Dynamo ging gepaard met een serie van vier slechte fouten op rij bij DeVoKo. Lotte bleef tot 12-16 aan de opslag, Dynamo haalde bij eerste gelegenheid de serve terug en met  3 blokpunten op rij aan het net en met een raak meppende buitenspeelster was er geen houden meer aan voor DeVoKo. Niet één puntje kregen ze nog mee, met dus een 12-25 uitslag als resultaat.

Scores in de eerste set: Aanval 6/10, blok 0/5, aces 3/2 en foutenlast 8/3.

Dynamo kwam in de tweede set vEB Dames 1-1alot op 0-2, een doortikbal en een rake klap. Een uitgeslagen bal maakte er 1-2 van en bracht Lotte Kuipers aan serve. Pas bij 9-3, na onder andere 3 aces en scores van Amke Blokhuis en Juliët Huisman, gaf ze weer af. Ook in het vervolg van de set was DeVoKo goed bij de les, Laura Behrens en Juliët Huisman (2 aces) pakten hun punten mee tot aan de 15-8.
Dynamo serveerde naar 16-12 en bracht de stand even later op 16-15. DeVoKo knokte zich terug naar een voorsprong van vier punten bij 19-15 via rake klappen en een krul vanaf de buitenkant naar positie zes door Lotte Kuipers. Dynamo kwam op 19-17 en kreeg daarna weer geen grip op de opslagen van Lotte Kuipers, die met een ace 22-17 op de borden zette. De 24-20 kon de door het achterveld vliegende DeVoKo libero Lieke Hilgenberg voorkomen, waarop Laura Behrens de 25-19 binnensloeg.

Scores in de tweede set: Aanval 11/11, blok 1/2, aces 8/0 en foutenlast 6/5.

DeVoKo had in de derde set de beste start met scores van Laura Behrens en Juliët Huisman voor een 3-0 stand. De  voorsprong kon tot 7-7 vastgehouden worden, de 8-7 middels een foutserve was de laatste stand in de set met voordeel voor de thuisploeg. In twee serveseries, eerst naar 9-11 en daarna naar 10-16 (vier aces sloegen de dames met hun opslagen) maakten het verschil. Dynamo liep uit naar 12-20, nadat ze na de time out van trainer coach Henk Goor van DeVoKo het punt voor de coach van de tegenpartij scoorden.
Bij 13-20 ging Laura Behrens serveren, bij 17-20 moest Dynamo de time out in. Twee DeVoKo kadootjes gaven Dynamo bij 18-22 weer meer lucht. Een scrimmage aan het net met snel van kant wisselende ballen werd door Tippy Rolink in een punt veranderd (19-22). De foutserve van DeVoKo, het derde weggegeven punt bij de big points, bracht Dynamo aan de opslag. Haar ace zette Dynamo op setpoint, het blokpunt van Barbara Knap bracht de setstand op 19-25 en 1-2.

Scores in de derde set: Aanval 10/8, blok 1/2, aces 2/6 en foutenlast 9/6.

DeVoKo moest nu wel voluit gaan om de kans op een tiebreak overwinning in eigen hand te behouden. En dat deden ze ook, de achterstand had geen invloed op de moraal en vol geestdrift en vechtlust werd er in de vierde set gestreden. Dat resulteerde in een 4-2 en 5-5 stand, waarbij Dynamo een gulle periode kende. Na twee aanvallende DeVoKo missers gingen de gasten met 5-8 aan de leiding.  Spelverdeelster Mayke Schutte verzilverde een ‘dankjewel’ bal en pakte daarna meteen een eerste bal score voor de 8-8 gelijke stand mee.
Een omloopbal van Amke Blokhuis zette de thuisploeg op 12-11 en bracht Mayke Schutte aan de opslag. De servedruk was terug, Dynamo had het opnieuw moeilijk in de passlijn en kreeg de ballen niet meer op maat bij spelverdeelster Knap. DeVoKo liep uit naar 16-11, ging een paar keer in de fout en herstelde zich met Lotte Kuipers aan de opslag. Zij serveerde de 21-15 stand op het scorebord.  Na de 23-17 maakte Laura Behrens setpoint via een blokpunt, time out Dynamo, en kon Juliët Huisman via het blok vanaf positie vier de tiebreak veilig stellen.

Scores in de vierde set: Aanval 10/7, blok 2/1, aces 3/1 en foutenlast 8/10.

EB Dames 1-2aDynamo sloeg na de veldwissel bij 6-8 in de vijfde set het beslissende verschil op de borden. Daarvoor waren de ploegen aan elkaar gewaagd (2-2, 2-4 en 5-4 na onder andere 2 aces van Amke Blokhuis). Nadat er van kant gewisseld was stond het Dynamo blok met een aantal keren precies goed om een buitenaanval onschadelijk te maken.

De time out van Henk Goor op 6-10 kon de serie niet stoppen, Dynamo kwam op 6-11. DeVoKo kwam op drie punten afstand bij 9-12 maar gaf in de erop volgende beslissende fase de punten te gemakkelijk weg. Eerst werd er te gemakkelijk in het net geserveerd (9-13), daarna schoot de servepass te ver door en kon Dynamo met een harde uithaal voor 9-14 zorgen. Met een blokpunt werd het 9-15 voor.

Scores in de vijfde set: Aanval 4/6, blok 1/4, aces 3/1 en foutenlast 4/1.

Al met al had DeVoKo haar huid duur verkocht tegen een tegenstander, die in de eerste helft van het seizoen in Apeldoorn nog binnen het uur klaar was met de ploeg uit Denekamp.

Bron: gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Evert Brons.