De Topdivisie wedstrijd tussen Ikwilvanmijnautoaf.nl / DeVoKo en PDK Huizen leverde een gevecht op, waarin beide teams van geen wijken wisten als het in de rally ‘s om kostbare punten ging. Dat het niveau dan af en toe wat minder was en de foutenlast wat hoog mocht de pret niet drukken. Het publiek zag een vermakelijke wedstrijd, die een terechte puntenverdeling opleverde. DeVoKo bevindt zich volop in de gevarenzone en puntjes pakken was gewoon bittere noodzaak, PDK staat op een mooie derde plek. Dat waren de uitgangsposities vooraf.

DeVoKo was in de eerste (25-18) en de derde (25-18) set de betere ploeg, PDK had daarop in de tweede (23-25) en de vierde (19-25) het juiste antwoord. De thuisploeg had echter de langste adem en schudde nog een serveserie uit de mouw bij een 8-10 achterstand in de vijfde set. En daarop moest PDK het antwoord schuldig blijven.

Ondanks de nederlaag was trainer coach Elroy Bezemer niet echt ontevreden. “De ploeg heeft te kampen me veel wisselingen door blessures. We hebben nogal wat wijzingen gehad, onder andere op spelverdeling en dan is onze huidige derde plek zeker niet onverdienstelijk. De dames hebben vandaag alles gegeven, meer zat er blijkbaar niet in”

Het begin van de wedstrijd viel tegen. Fouten over en weer waren tot 3-2 bepalend voor de side out. Vervolgens namen Lotte Kuipers, Laura Berends en Daphne Giesselink bij DeVoKo het scoren over, terwijl bij PDK Eva Hilhorst en Lizzy Koole de punten maakten. PDK was vooral op mid met snelle combinaties en omloopscores gevaarlijk en kon een 10-7 achterstand ombuigen naar een 10-12 voorsprong. Dit verschil hielden ze vast tot 13-15, een driepunter maakte er 16-15 voor DeVoKo van, een foutserve bracht de stand in evenwicht. En gaf DeVoKo ook weer een puntje voor bij 17-16.

Amke Blokhuis ging serveren en na de uitgeslagen driemeter aanval van PDK (18-16), liet ze twee moeilijke opslagen van haar hand vertrekken, die aan PDK kant twee ketsers opleverden (20-16), Lotte Kuipers en Daphne Giesselink zorgden voor 22-16. De race was gelopen, PDK wilde nog wel maar DeVoKo stond het niet meer toe. Via een blokpunt en een snelle midcombinatie tussen Marlon Stevelink en Daphne Giesselink schreef DeVoKo de set op haar naam.

Scores in de eerste set: Aanval 12/10, blok 1/0, aces 3/0 en foutenlast 8/9.

In set twee maakte PDK de nul blokpunten uit de eerste set meer dan goed. Het blok stond op de juiste plek en zat potdicht. Totaal zeven keer werd er blokkerend gescoord. Onder andere kwam de 0-2 via twee blokpunten op het score bord. PDK behield het initiatief in de hele set. Opnieuw was de snelle  midcombinatie met Lizzy Koole en Daniela de Hooge als afmakers veel scorend, maar ook Kirsten Sparnaay pakte haar puntjes mee.20160227 DS1 met Minis vd week

De 2de bal scores van spelverdeelster Stella Marceta (?) waren het aanzien meer dan waard. Vooral niet te vergeten de 2de bal die ze als tovertruc uit de hoge hoed haalde voor de 21-24 stand. Na de tussenstanden 5-8, 9-12, 11-16 en 16-21 werd het plotseling op 21-24 nog weer spannend. Laura Berends scoorde via het blok, een midcombinatie van PDK ging daarna de mist in en DeVoKo stond op 23-24. Het zevende blok in deze set door Stella en Lizzy haalde de winst voor PDK binnen.

Scores in de tweede set: Aanval 15/11, blok 2/7, aces 1/0 en foutenlast 7/5.

In de openingsfase van de derde set kwam het DeVoKo gevaar van Laura Berends vanaf linksvoor. Bij 7-6 had ze al vier keer raak geslagen, punten die echter te gemakkelijk ongedaan werden gemaakt door aanvallende fouten en servefouten. Op 11-7 haalde Elroy Bezemer zijn team naar de kant. De voor Loes Hassink in het veld gekomen Jet Oosterheert had een belangrijk aandeel in de definitieve kloof die na de 11-8 ontstond.

Met veel power sloeg ze DeVoKo naar 15-8, ook Laura Berends pakte nog een puntje in die serie mee. PDK knokte zich middels Kirsten Sparnaay weer in de wedstrijd, zij scoorde een aantal keren, maar bij 15-11 stopte de serie. DeVoKo hield het voordelige verschil,  mede door een hele serie foutserves over en weer (van 18-15 tot aan 20-17) vast. Toen PDK daarna nog twee keer in de fout ging (22-17) was de strijd in deze set beslist. Daphne Giesselink en Lotte Kuipers zetten de thuisploeg op 24-18, Lisanne Scholte maakte met een uitgeslagen aanval een eind aan de set.

Scores in de derde set: Aanval 16/7, blok 1/1, aces 1/1 en foutenlast 9/7.

Dezelfde Lisanne Scholte speelde in de vierde set een aanvallende hoofdrol voor PDK. DeVoKo kwam met 5-4 voor en door een aantal scores vanaf de buitenkant bij PDK met 5-7 achter. Op 8-10 pakte Stella Marceta met een ace drie punten verschil en dat aantal stond er bij 11-14, een score van Lizzy Koole nog. Trainer coach Henk Goor probeerde Lisanne Scholte na drie scores op rij (11-17) met een time out uit haar ritme te halen, maar dat lukte niet.

Eerst blokkeerde Lizzy nog een keer raak, scoorde Eva Hilhorst met een diep in het achterveld geslagen aanval en vervolgens werd Lisanne weer in stelling gebracht. De 11-19 was geruststellend voor het begin van de big points. PDK liep uit naar 12-21, DeVoKo kon nog wat terugdoen (15-22 en 19-24) voordat Eva Hilhorst de bal er hard injoeg en daarmee de tiebreak afdwong.

Scores in de vierde set: Aanval 10/18, blok 1/ 2, aces 1/1 en foutenlast 4/7.

PDK had de beste start in de vijfde set, die in het begin gekenmerkt werd door vele fouten over en weer.  Van de zestien punten bij de 8-8 tussenstand waren er al elf door de tegenpartij gescoord. Waren het de zenuwen of was het de vermoeidheid van vier sets jakkeren, rennen en maar blijven gaan?  Wat zeker was, was dat de pass niet mee stabiel was bij PDK. Eva Hilhorst en Kirsten Spaarnaay zetten de gasten op 8-10, met een perfect ‘bananashot’ haalde Lotte Kuiper de serve terug, haar harde aanval daarna zorgde voor de gelijkmaker.

Amke Blokhuis had in ieder geval geen last van servezenuwen, ze verstuurde haar opslagen als diagonale strepen naar de overkant. PDK had moeite de pass aan het net te krijgen, Daphne Giesselink scoorde blokkerend de 11-10 toen de aanval voorspelbaar werd. De volgende serve kreeg PDK niet meer in drie keer over het net (12-10) en toen dat wel lukte sloegen ze uit (13-10). De 14-10 kwam ook via een aanvallende fout tot stand, bij de 15-10 ronde Daphne Giesselink een te ver doorgeschoten pass koelbloedig af. DeVoKo had de winst binnen.

Scores in de vijfde set: Aanval 6/4, blok 1/0, aces 1/ 0 en foutenlast 6/7.