Afgelopen zaterdag werd de eerste wedstrijd van het kalenderjaar 2016 gespeeld. Na een goede afsluiter tegen Krekkers eind december 2015, was het Denekampse team gebrand om deze stijgende lijn voort te zetten. Tegen topper Apollo ’08 uit Borne moest het dit weekend gebeuren. Zij staan voorafgaand aan de wedstrijd op een 2e plek, dus het zal geen makkelijke wedstrijd worden. Er werd ook nog goed nieuws gemeld vanaf de blessurebank, zowel Jet Oosterheert als Emmy Heerdink mogen beide weer voorzichtig meetrainen. Hopelijk kunnen de dames over enkele weken weer ingezet worden in de wedstrijden!

 

In Borne was voorafgaand aan de wedstrijd in De Veste veel aandacht voor de sfeer, met spotlights werden de teams binnengehaald en luid toegejuicht. Helaas konden beide teams in de eerste set niet voor veel sfeer zorgen. Aan Devoko-kant werden veel fouten gemaakt, waardoor de dames niet lekker in het spel konden komen. Mooie ballen werden afgewisseld door servefouten of niet goed verdedigen. Doordat ook Apollo niet sterk begon, bleven de Denekampse dames lang in het kielzog. Apollo kreeg op 24-21 de eerste setpoints, maar waar er de hele set geen voorsprong voor het team van ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko op het telbord had gestaan, was dit na een goede serie wel het geval op 24-25. Helaas werd de volgende bal door Apollo richting vloer gemept en maakten zij het daarna af. De eerste set werd verloren met 27-25.Selectie 3

 

In de tweede set was het gevoel beter, het team wist dat er van dit Apollo best sets gepakt konden worden. Doordat er teveel kleine dingen niet klopten, werd het eigen niveau echter niet gehaald en dan blijkt dat Apollo met stabieler spel uit kan lopen. Ook deze set bleven de dames lang dichtbij, maar ze konden niet voorkomen dat er 25-21 op het telbord kwam te staan.

 

In de derde set leek Apollo tot halverwege de set de baas. Na een ruime achterstand voor het team van ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko leek de setwinst ver weg. Met enkele wissels kon trainer Henk Goor het tij nog even keren. Devoko kwam tot 13-12 dichtbij, maar daarna vond Apollo het welletjes. Strakke serves zorgden voor moeilijkheden in de passlijn en ook in de Denekampse blokkering vond Apollo de gaatjes. De set eindigde in 25-19, dus een 3-0 winst voor Apollo.

 

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen VV Utrecht. Van dit team werd in de uitwedstrijd knap gewonnen met 2-3 na een 2-0 achterstand voor Devoko. Zij staan momenteel op een knappe 6e plek met 15 punten uit 10 wedstrijden. Voor Devoko is dit echter wel een wedstrijd waar punten kunnen worden gepakt. Het team gaat daar hun uiterste best voor doen, hopelijk met veel publiek op de Dorper Esch-tribune. Aanvang is 16:00, tot dan!