teamfoto-2-a

VoV, 09-12-2016. 6:15 uur. Zaterdag spelen we met de meiden van Ikwilvanmijnautoaf.nl / DeVoKo thuis in de Dorper Esch om 18.00 uur tegen de dames van IBM Client Innovation Center / Veracles uit Groningen.

We hebben voor het laatst tegen hen gespeeld op het Toptoernooi in Tubbergen in september jl. Zij hebben het daarna redelijk gedaan. Het afgelopen weekend werd er een punt gehaald tegen Orion uit Doetinchem. Toch staan zij ook slechts met 10 punten op de door ons geambieerde 10e plek.

Wij werden afgelopen week geteisterd door ziekte. Naast de langdurige afwezigheid van Marlon Stevelink en Wieke Brons, lag vervangster Fleur Blokhuis thuis ziek in bed en kampte Britt Roeleveld met een voorhoofdsholteontsteking. Als klap op de vuurpijl verzwikte libero Lieke Hilgenberg op de open club training haar enkel. Dus moesten we een beroep doen op de meiden van dames 2, die vrijdagavond hun wedstrijd hadden. Zo vertrokken we met libero Iris Blokhuis en spelverdeelster Pien Baalhuis naar Amsterdam.cv6a9812

Daar kwamen we in het begin van de sets nog redelijk mee. Totdat we fout op fout stapelden. Van voetfout naar aanvalsfout naar opslagfout en een ketser in de pass. De inzet is er. Daar ligt het niet aan. Maar het zijn de series die ons dwars zitten. Toch weten we zelf ook steeds meer series te maken. We komen steeds dichterbij. In de hoofdstad was dat nog onvoldoende. Na drie  sets konden we de parkeergarage in, de A1 op en staan we nog op de nul.

Toch hebben we zaterdag weer een nieuwe kans. We spelen thuis, dus verwachten we veel steun. Steun die we op de beslissende momenten, die zeker gaan komen nodig hebben. We kunnen wederom een beroep doen op oudgediende Loes Hassink. Het zou mooi zijn als we ons weten te belonen en punten in huis weten te houden in deze laatste competitiewedstrijd van 2016. Aan de inzet ligt het niet. De wil is er en gelukkig het plezier ook nog. Nu de punten nog. Dat zou mooi zijn na Sinterklaas en net voor de Kerst.

Het jaar 2017 laat mogelijk een aantal veranderingen zien, waar we dan mee aan de slag moeten. Het zou mooi zijn als we in de 2e helft de punten gaan binnen halen die we nu gemist hebben. Kansen liggen er nog genoeg. Dat maakt onze sport mooi. Pas als de laatste competitiewedstrijd gespeeld is, wordt de ranglijst opgemaakt.

henk-agh @ VoV, voorbeschouwing van Henk Goor, trainer coach Ikwilvanmijnautoaf.nl / DeVoKo.