TiMaX/DeVoKo dames 1 heeft afgelopen zaterdag haar supporters verwend met een leuke en goede pot volleybal. Hake Tjoba dames 1 werd met 3-1 verslagen. Dit betekende de 2e winst (de 1e wedstrijd werd thuis gewonnen van de Bevers) en het verlaten van de laatste plaats.

Vooraf bij de teambespreking werd geprobeerd om de druk weg te halen bij de dames. Het team staat onderaan, er valt niets te verliezen en niemand verwacht wonderen. Lekker vrijuit spelen, was het devies. De dames kregen wel de opdracht mee om direct al bij het inspelen alle aandacht te verleggen naar de wedstrijd en te gaan voor elke bal.
Vanaf het begin werd er gevochten voor elke bal. Het publiek genoot van de lange rally’s en zag een geconcentreerd 1e damesteam.

Coach Paul op de Weegh begon deze keer met Pien Baalhuis als spelverdeler omdat Fleur Blokhuis wegens schoolwerkzaamheden de hele week niet had kunnen trainen. Pien greep deze kans met beide handden aan legde de een naar de andere bal pasklaar voor de aanvallers. Nadat het 1e punt van de 1e set naar Hake Tjoba ging pakte DeVoKo direct de draad op. Bij de laatste wedstrijden ging het vaak in het begin mis, doordat de dames dan 4 á 5 punten achter elkaar om de oren kregen. Nu bleven ze bij en werd steeds een kleine voorsprong genomen. Een kleine demarrage in het begin van de set zorgde ervoor dat de dames met 7-3 voor kwamen. Dit gaatje bleef en werd zelfs nog iets vergroot naar 19-14. Toen maakte Hake Tjoba 4 punten op rij. Met Jette Blokhuis voor Jenne Morsink moest de ommekeer weer komen. DeVoKo maakte de 20-18, maar Hake Tjoba gaf zich nog niet gewonnen, ze kwamen terug tot 21-21. Met Amke Blokhuis aan serve en een paar goede aanvallen werden achterelkaar de laatste 4 punten gemaakt en was de 1e set binnen.

Never change een winning team, dus startte Paul op de Weegh met dezelfde 7 als waarmee hij de 1e set was geëindigd, dus met Pien Baalhuis als spelverdeler en Jette Blokhuis als passer-loper. Het begin van de 2e set ging gelijk op. DeVoKo wist nog wel een gaatje te slaan van 3 punten, maar bij 11-11 was de stand weer gelijk. DeVoKo begon daarna met meer servicedruk te spelen. Merle Roetenberg was de eerste die Hake Tjobe met haar serve in verlegenheid bracht. DeVoKo liep uit naar 15-11. Daarna mocht Amke 5 keer serveren en werd er met goede aanvallen Hake Tjobe het onmogelijk gemaakt om terug te komen. Bij een stand van 19-13, serveerde Laura Beherens bijna de wedstrijd uit. Bij 24-13 mocht Hake Tjoba nog een keer scoren, maar de daarop volgende aanval was voor DeVoKo en was ook de 2e set binnen, 25-14.

Ook in de 3e set startten dezelfde 7 speelsters. Nu het niveau vasthouden. DeVoKo begon goed en liep uit naar 3-1. Hake Tjoba gaf zich echter nog niet gewonnen, via 3-5 werd het 7-10. Toen was het weer de beurt aan de dames van DeVoKo, van 7-10 werd het 12-10, deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De dames bleven geconcentreerd spelen met veel servicedruk en met mooie aanvallen liepen de dames uit naar 20-11. Ook de 3e set kwam niet meer in gevaar en werd dik gewonnen met 25-13. De winst was binnen, nu nog het bonuspunt. 

Het bonuspunt werd echter niet binnengehaald. In het begin liep de pass niet en werden er ook aanvallend knullige fouten gemaakt. Hake Tjoba liep via 0-6 uit naar 1-13. Paul was toen al door zijn time-outs heen. De dames herpakte zich toch nog weer. Vooral jette Blokhuis, die een goede wedstrijd speelde, zorgde met een aantal goed aanvallen dat het geloof weer terugkwam. Langzaam werd het gat van 12 punten teruggebracht. Het gat was echter te groot en de 4e set werd uiteindelijk verloren met 16-25.

De dames kunnen terugkijken op een prima wedstrijd waar ze zeker aan klantenbinding hebben gedaan. Op 9 en 16 december volgen nog 2 uitwedstrijden, tegen HeVa VCV en Springendal Set-up ’65 dames 2. Daarna kunnen de dames even bijkomen van de 1e seizoenshelft. Op 13 januari volgt de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Nijhuis Technology Sudosa-Desto dames 1. Gezien de wedstrijd van afgelopen zaterdag wil niemand deze thuiswedstrijd missen!