(column)
De voorzitter schrijft.
Alweer een maand geleden dat ik op FB schreef met een nieuwe collum. Het is weer tijd voor een vervolg. Als eerste wil ik graag iedereen bedanken die op de Algemene leden vergadering aanwezig was. Samen en met elkaar gaan we proberen er een mooi volleybal seizoen van te maken. De eerste weken zitten er dan ook op voor de meeste teams. De afgelopen maand heb ik hier en daar gekeken bij verschillende teams. Het blijft leuk om te zien hoe een balletje wat in de rondte over en weer wordt gespeeld zoveel strijdlustige kreten en zoveel serieus kijkende gezichten oproept.
De nieuwste oerkreten worden weer bedacht aan het begin van een nieuw seizoen die het gehele team mag roepen bij het behalen van een punt. Natuurlijk ook enthousiaste ouders, die je regelmatig van bil ziet verwisselen naarmate de wedstrijd vordert. Je mag nu ook in je discopakje verschijnen bij de wedstrijden van Dames 1. Want daar wordt tegenwoordig vette discomuziek ten hore gebracht tijdens de wedstrijd en bij het behalen van een punt.
Dit hoort erbij als je op top niveau mag volleyballen. De bal wordt nog net niet op de maat geserveerd. Heerlijk om rond te kijken op de tribune. Teams die naar elkaar zitten te kijken en elkaar enthousiast aanmoedigen. Of ouders die graag hun kind verbaal willen ondersteunen maar net niet weten wat ze moeten schreeuwen. Kom ook eens kijken. Je hoeft echt geen verstand van volleybal te hebben, gewoon aanwezig zijn en genieten van alle drukte om je heen. Kom niet alleen genieten van het spel van onze jongste speler(st)ers maar ook van onze minder jonge speel(st)ers.
Ook zij slaan elke week een balletje en gaan voor de winst elke week weer. Dan zijn er nog de kinderen die elke zondag een extra training komen volgen. Wauw petje af voor hen. Eindelijk niet de hele zondag op je mobiel of aan je laptop zitten, maar gewoon 2 uurtjes sporten en zweten onder leiding van meerdere trainers en Dames 1 speelsters. Gewoon op zondag extra willen trainen omdat je heel graag dat balletje goed in de rondte en over en weer wil leren spelen. Dat is Devoko, gewoon een super leuke vereniging met vele enthousiaste leden en ouders. Ik eindig weer met een spreuk;

Winnaars zijn niet de mensen die nooit falen, maar de mensen die nooit opgeven.

44696394 - one caucasian woman volleyball in studio silhouette isolated on white background