Afgelopen zaterdag werd de finale van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen gespeeld. De CMV meiden (t/m 12 jaar) hadden zich als enig team van ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo geplaatst. Zij mochten om 09:45 uur aantreden in Wijchen voor de eerste wedstrijd. De selectie van dit team bestaat uit: Tess Molendijk, Milou Rerink, Joanne Brilhuis, Ruth Monnikhof, Hieke Veelders, Lynn Timmerman, Cindy Hartman, Guusje Leus, Nieke Nijmeijer en Pien Froeling onder leiding van Maureen Gortemaker en Amke Blokhuis. Hieronder leest u hoe deze spannende dag verlopen is.

Om 7:15 uur stond het team al paraat op de stoep bij de Dorper Esch. Vanaf hier werd er met het hele team vertrokken naar Wijchen. Daar zou om 09:45 uur de eerste poulewedstrijd worden gespeeld. Deze werd gespeeld tegen Alterno uit Apeldoorn. De meiden van ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko werden vanaf het begin meteen scherp gehouden door de coaches. Alterno zou een sterke tegenstander kunnen zijn en de meiden moesten dus vanaf het eerste fluitsignaal scherp zijn. Dit lukte de meiden wonderbaarlijk goed. Er werd meteen druk uitgeoefend op Alterno door de sterke serve van DeVoKo. Alterno kon deze moeilijk onder controle brengen en kwam niet tot aanvallen. Doordat er geen moeilijke ballen van de tegenstander kwamen, konden de meiden van DeVoKo vrij gemakkelijk in hun spel komen en sloegen Alterno de ballen om de oren. Deze set werd dan ook begonnen met 25-13. Een mooi begin! Afgesproken werd om de tweede set door te gaan hoe ze de eerste set geëindigd waren. Helaas gooide Alterno roet in het eten. Zij legden nu de druk bij de DeVoKo meiden neer en hier konden ze niet goed mee omgaan. Er werd al vrij snel tegen een achterstand aangekeken en zag je de koppies van de meiden steeds verder zakken. In de time-out werd afgesproken om de koppies weer om hoog te doen en te vechten voor elke bal. Dit werd goed uitgevoerd door de meiden van DeVoKo en stukje bij beetje kwamen ze weer terug in de wedstrijd. Helaas trok Alterno net aan het langste eind en werd de set verloren met 24-26. Toch een licht teleurstellende uitslag, omdat de meiden zo goed terug waren gekomen na een flinke achterstand, maar zichzelf vergeten te belonen. Echter hadden de coaches voor de tijd voor een 1-1 uitslag getekend. Dus geheel ontevreden mochten ze niet zijn.

De tweede poulewedstrijd werd gespeeld tegen Next Volley Dordrecht. Dit team had een bult kabaal op de tribune zitten; veel ouders met toeters en trommels. Gelukkig hadden de DeVoKo meiden ook veel supporters. Van te voren werd er tegen de meiden gezegd dat ze zich niet te veel moeten aantrekken val al dat lawaai van Dordrecht. Dit pakten ze redelijk goed op en de set werd dan ook goed begonnen. Maar ook Dordrecht begon goed aan de set en het ging vrijwel de hele set gelijk op. De sterke serve van de meiden zorgde er wederom voor dat ze het de tegenstander moeilijk wisten te maken. Aan het eind van de set bleek DeVoKo de langste adem te hebben en won de set met 25-23. Hierna werd er gewisseld van kant en kwamen de DeVoKo meiden aan de kant van het publiek van Dordrecht te staan. De coaches konden zich nauwelijks verstaanbaar maken en stuurden het team maar snel het veld in. De tweede set werd lang niet zo goed begonnen als de eerste set. Er werden veel eigen fouten gemaakt en dit zorgde ervoor dat Dordrecht een aantal punten uitliep. DeVoKo bleef vechten voor de punten, maar wist Dordrecht niet meer in te halen en verloor de set met 17-25. Wederom een gelijkspel. Dit betekende een gedeelde 2e plaatst in de poule. Wanneer de meiden de volgende wedstrijd zouden winnen waren ze zeker van een plek in de kruisfinale en zouden ze al bij de beste 4 van Nederland horen.

De laatste poulewedstrijd werd gespeeld tegen Emmen ’95. De ploeg uit Emmen hadden de meiden in de voorronde en in de halve finale al zien spelen, maar hadden er zelf nog niet tegen gespeeld. De coaches wisten dat dit een geduchte tegenstander zou zijn en dat ze alles op alles zouden moeten zetten om de winst binnen te slepen. Aan het begin van de eerst set bleek al dat de teams erg aan elkaar gewaagd zijn. Het bleef tot aan het einde van de set gelijk opgaan. Het was een mooie pot om te zien en beide teams scoorden veel punten. Gelukkig wisten de Devoko meiden er 2 meer te scoren en kon de set worden gewonnen met 27-25. Om zeker te zijn van een plek in de kruisfinale moest ook de tweede set gewonnen worden. De meiden begonnen vol vertrouwen en vechtlust aan deze set. De tweede set leek in het niets op de eerst set. De meiden van DeVoKo liepen al snel uit naar 5-1 en toen één van de meiden een bal op het hoofd sloeg bij één van de speelsters bij Emmen, was het voor dat team gebeurd. Er kwam geen weerstand meer en er werden veel fouten gemaakt aan de kant van Emmen. De meiden van DeVoKo wisten de druk te behouden en scoorden het ene na het andere punt. Emmen wist er niks meer tegen in te brengen en de set werd gemakkelijk gewonnen met 25-6. Deze 2-0 winst was goed voor een tweede plek in de poule en dus een plek in de kruisfinale.Finale Meisjes mini's bwDe kruisfinale werd gespeelt tegen Sliedrecht Sport, die eerste waren geworden in de andere poule. De winnaar van de kruisfinale zou gaan strijden met de winnaar van de andere kruisfinale om de eerste en tweede plek. De verliezer zou gaan strijden om de derde en vierde plek. De eerste set ging redelijk gelijk op. Hoewel Sliedrecht het DeVoKo lastig maakten wisten de meiden redelijk goed bij te blijven. Helaas wist Sliedrecht aan het einde van de set uit te lopen en werd er verloren met 25-21. De coaches wisten dat als de meiden er een tandje bij zouden doen er nog kansen waren. Helaas was dat tandje erbij net te veel voor de meiden. Of het de vermoeidheid van de dag is geweest is moeilijk te zeggen, maar de meiden kwamen er de tweede set niet meer aan te pas. Sliedrecht bleek toch een maatje te groot te zijn en de set werd verloren met 25-14. Een ontzettende teleurstelling voor de meiden. Maar de knop moest snel om, want er zou nog gespeeld worden om plek drie en vier.

De laatste wedstrijd van de dag werd gespeeld tegen Havoc uit Haaksbergen. Een Twents onderonsje. Na het verlies van de vorige wedstrijd was het belangrijk dat de meiden weer met goede moed aan deze wedstrijd zouden beginnen, anders zou het nog wel erg lastig kunnen worden. Helaas bleken de meiden niet zo snel te kunnen schakelen en werd er al snel tegen een fikse achterstand aangekeken. De vermoeidheid van de dag en de constante spanning braken de meiden een beetje op. Mentaal zaten ze er even doorheen. Maar hoe moeilijk ze het ook even hadden, ze wisten zich ontzettend knap te herpakken en wisten een groot deel van hun achterstand in te lopen. De set werd echter wel met 19-25 verloren, maar de coaches wisten dat er nog genoeg kansen lagen om de wedstrijd te winnen. Ze probeerden dit vertrouwen over te brengen op de meiden en dit moet gelukt zijn. De tweede set werd heel anders begonnen en DeVoKo wist dit keer de ploeg te zijn die een grote voorsprong pakte. De vele korte prikballen van Havoc die DeVoKo in de eerste set veel punten heeft gekost, wisten ze stuk voor stuk te verdedigen. Havoc wist niet meer te scoren, maar de DeVoKo meiden wel. De set werd dan ook vrij gemakkelijk gewonnen met 25-14. Dit betekende een 1-1 stand en dus een derde set. Ook de derde set begonnen de meiden van DeVoKo weer scherp en goed. Er werd meteen weer een voorsprong gepakt en Havoc wist het de meiden niet meer moeilijk te maken. De derde set werd gewonnen met 15-11, wat betekende dat de meiden van DeVoKo derde van Nederland waren geworden!

Een ontzettend knappe prestatie waar de meiden trots op mogen zijn! Nog niet eerder heeft een CMV team de finale, laat staan de derde plek, weten te bereiken.