Afgelopen zaterdag werd in sporthal Dorper Esch Carlijne oude Oosterik gehuldigd als 400e lid van de vereniging door de Dinkellandse wethouder Sportzaken Annette Zwiep.

Carlijne werd op 24 september reeds ingeschreven in de ledenadministratie van de vereniging. Zij maakt deel uit van d400e lide erg succesvolle afdeling Mini’s waar afgelopen weekend de eerste teams al kampioen werden. Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo kent een bloeiende afdeling van plm. 150 mini’s. Maar liefst 29 teams nemen deel aan de competitie van de Nevobo en zijn op zaterdagmorgen regelmatig te bewonderen in de sporthal. Dat het 400e lid dan mini zou zijn is dan ook geen verrassing.

Carlijne maakt deel uit van team 1 van niveau 1. Uit handen van de wethouder en voorzitter Vincent Blokhuis kreeg Carlijne een volleybal en een shirt met het cijfer 400.

In 1990 werd Mark Blokhuis gehuldigd als 300e lid terwijl op 27 december 2006 tijdens het ouder/kind toernooi Jet Arens als 350e lid kon worden verwelkomt. De vereniging blijft dus groeien. Al deze leden waren (of zijn) jeugdleden. Het is niet verrassend te noemen dat het juist jeugdleden zijn. Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo telt meer jeugdleden als seniorleden. Hieruit blijkt maar weer dat Volleybal bij de jeugd een erg populaire indoorsport is in Denekamp en mede daardoor niet voor niets de grootste indoorsport in dit dorp.

Om te zorgen dat al deze jeugdleden voldoende begeleid worden, is er helaas al jarenlang een wachtlijst ingesteld. Op dit moment staan daar nog 80 meisjes op. Voor jongens geldt deze wachtlijst overigens niet, de instroom hiervan blijft helaas een beetje achter bij de meiden.

De vereniging is echter actief bezig om dit te veranderen en zo meer jongens actief te betrekken bij deze toch wel spectaculaire en mooie zaalsport. Een goede instroom bij de jongens zal de vereniging goed doen en de juiste mix tussen jongens en meisjes hopelijk herstellen,

Op deze wijze kan de vereniging ervoor blijven zorgen dat kwalitatief volleybal in Denekamp mogelijk blijft, en dat ook eenieder plezier aan deze sport blijft beleven.