Vorderingen Sporthal

De laatste loodjes. Het is bijna zover over ruim 2 weken kunnen we gebruik maken van de nieuwe hoofdingang van het nieuwe Sportcomplex de Dorper Esch. Er wordt hard gewerkt om alles zo snel mogelijk gereed te krijgen. Regelmatig hoor ik de woorden dat het smerig is, dat er veel zand ligt overal, dat het niet opschiet en dat de vloer niet fijn is om op te spelen. Ik begrijp deze woorden, maar we moeten niet te snel altijd een oordeel willen hebben over allerlei zaken. Vaak is er wel een gegronde reden waarom zoiets is. Hieronder wil ik graag een aantal punten toelichten en de stand van zaken aangeven.

 

Smerige zaal, gangen en tribune.

Er wordt regelmatig schoongemaakt en ook vaak nog eens extra. Maar zolang er nog bouwvakkers en andere werklieden werkzaam zijn, zal dit nog even extra aandacht vragen. Tevens komen er de gehele dag ook leerlingen van de TCC en de basisschool gebruik maken van de sporthal. DeVoKo is dus niet de enige die gebruik maakt van de sporthal, maar laten we samen zorgen dat de zaal mooi blijft.

 

Wat kun jijzelf doen: 

  • Er ligt een mat in het halletje bij binnenkomst, even extra voeten vegen.
  • In de kleedkamers staan trekkers waarmee je na het douchen de ruimte even schoon kunt maken. Als iedereen dit na het douchen even doet, blijft het schoner.
  • Laten we samen proberen om het ook schoon te houden.
  • Rommel moet in de daarvoor bestemde vuilnisbakken. (Niet ernaast!)
  • Naast de kleedkamers zitten twee schoonmaakhokken. Hier mogen we zelf ook bezems uithalen en gebruiken als we dat nodig vinden. Gezamenlijk even extra iets doen is niet verkeerd lijkt mij.
  • In de kleedkamers hangt nu een A4 met verzoek de kleedkamers schoon te houden, wijs elkaar erop als er troep wordt gemaakt.

 

Slordig omgaan met materialen

Onze DeVoKo materialen kast is nog niet helemaal ingericht, maar we zijn er mee bezig. Opruimen blijft  noodzaak! Ik weet dat het voor niemand een echte hobby is opruimen maar het moet wel gebeuren! En dan ook nog eens netjes! Laten we ook hier met elkaar ons best blijven doen. We zijn te gast op dit sportcomplex samen met ander gebruikers. We komen niet aan andermans zaken! Netten en palen op de juiste plek zetten en ophangen! Laten we een voorbeeld zijn voor anderen, zodat iedereen het netjes kan houden.

 

Lekkage en lucht behandeling

Het was nog erg warm in de zaal en er was lekkage. Dit hing allemaal met elkaar samen, maar dit wordt verholpen een dezer dagen.

 

Hoofdingang en Sportkantine

De hoofdingang kan na de herfstvakantie in gebruik worden genomen. Dat betekent dat we daarna niet meer achterlangs hoeven. Er wordt heel hard gewerkt aan de hoofdingang en is prachtig om te zien hoe het wordt. Half december hopen we ook gebruik te kunnen maken van de nieuwe sportkantine.

 

Vloer

De vloer is voor de meesten van ons een zorgenkindje. Het is smerig en te stroef enz. Na navraag blijkt dat dit merk vloeren een bepaalde periode nodig heeft om zich helemaal als goede vloer te settelen en de stroefheid zal ook te zijner tijd veranderen. Na een half jaar mogen ze de vloer met officiële middelen behandelen en zal de stroefheid minder worden. Natuurlijk zal de vloer extra schoon worden gemaakt als alle werkzaamheden klaar zijn. We zijn ervan overtuigd dat zit zeker goed gaat komen.

 

Vernielingen in en rondom sporthal

Er blijkt nu al dat er gebruikers zijn die onder andere in de closetrolhouder hun initialen hebben gekerfd.  Het is in deze tijd blijkbaar heel normaal dat je zaken van anderen mag vernielen. Met de gemeente is afgesproken, zo gauw er vernielingen worden gesignaleerd en we weten wie deze heeft veroorzaakt, zal er vanuit de gemeente een strak beleid zijn. Meteen gesprek met desbetreffende persoon en/of ouders erbij en de kosten zullen direct op desbetreffende worden verhaald.

 

Conclusie

Laten we zuinig  en blij zijn met alles wat ons wordt aangeboden. En laten we ons blijven realiseren dat we gast mogen zijn in dit mooie sportcomplex en daar ook naar blijven handelen, zowel trainers als leden en overige gebruikers. Laten we een visite kaartje zijn voor de buitenwereld en voor alle overige sporters. De vereniging kan alleen maar fijn voelen als we er samen iets moois van maken!!

 

Ik wens iedereen een heel fijn volleybal seizoen.

Groetjes

Inge Oude Nijeweme

Voorzitter TiMaX / DeVoKo