Misschien wel het belangrijkste preweekend van seizoen 2019-2020 voor TiMaX/DeVoKo H1.

“Pre-weekend” hoor ik u denken, ja, donderdag en vrijdag moest er gestreden worden. Donderdag thuis tegen de nummer 4 Avanti en nog geen 23 uur later tegen de nummer 2 Twente/Sparta. Het werd een prachtig pre-weekend met 10! Punten.

TiMaX/DeVoKo H1, vorig seizoen al zo’n beetje met Kerst kampioen in de 2de klasse, speelt dit seizoen niet onverdienstelijk in de 1ste klasse. Door de vele zaterdag wedstrijden is er veel gesleuteld aan het wedstrijdprogramma door de heren zelf. Aan het begin van de competitie moest men 11 uitwedstrijden spelen waarvan 9 op zaterdag en 2 op vrijdag. Uiteindelijk zijn er 3 op zaterdag gespeeld en de rest door de week. TiMaX/DeVoKo H1 had tot deze speelronde maar 5 verliespunten in 14 wedstrijden en had 10 verliespunten minder dan de nummer 2 Twente/Sparta.

Op de donderdagavond werd er gespeeld tegen de nummer 4 Avanti waarvan uit nipt met 3-1 werd gewonnen. Een lastige tegenstander om tegen te spelen zo werd vooraf verondersteld. Niet bleek minder waar. In de eerste set liep Avanti steeds een paar punten voor op DeVoKo, echter door een goed slot stuk met gerichte servedruk aan DeVoKo kant werd de stand in het voordel van DeVoKo omgedraaid in 25-22. Het door lichte blessures en pijntjes getroffen DeVoKo H1 wilde er graag een schepje bovenop doen maar Avanti wilde koste wat kost niet verliezen en zeker niet met dikke cijfers. DeVoKo moest hard werken en vele lange rally’s werden helaas verloren, uiteindelijk trokken de DeVoKo-jongens wel aan het langste eind door met 4-0 te winnen.

Setstanden: 25-22, 25-21, 25-20 en 25-21.

Na deze zware wedstrijd moest er op papier een nog zwaardere wedstrijd gespeeld worden, en dat binnen 24 uur.

De nummer 2 Twente/sparta, waar nog niet tegen gespeeld is werd door alle andere teams gezien als het een na sterkste team uit de klasse. We waren dus gewaarschuwd. Het inslaan van deze gasten zag er veel belovend uit.

Zonder druk werd er begonnen aan de wedstrijd. DeVoKo H1 begon goed en liep gelijk uit door tactisch zeer sterk te spelen naar 4-0. Met name in het midden gedeelte van de set liet Twente/sparta het afweten. 18-25. De eerste set was binnen. Hier werd vooraf op gehoopt maar dat het makkelijker ging dan verwacht bood perspectief voor het vervolg van de wedstrijd.

De 2de set werd begonnen met dezelfde 6. Er werd goed geserveerd op de matig passende libero en ook veel verdedigd. Daarbij komt bovenop dat de tegenstander niet weinig druk serveerde waardoor de middens maar ook de andere aanvaller goed bediend konden worden. Wederom lag het cruciale gedeelte van deze set in het midden. 19-25.

De derde set werd er bij DeVoKo H1 1keer gewisseld, wegens weer een lichte blessure. Twente/sparta leek geknakt en DeVoKo kon snel uitlopen naar een grote voorsprong. Een 2e wissel, nog een lichte blessure moest plaats vinden maar deze pakte ook zeer goed uit. 14-25.

4 punten waren dus al in de pocket, maar we wilden wel graag het maximale en al vast en voorschot nemen op weer een kampioenschap. Daarvoor moest de volle buit meegenomen worden. Twente/sparta kon het niet meer opbrengen om de 4de set nog eenmaal te strijden.

Deze set werd een gemakkelijke prooi voor TiMaX/DeVoKo H1 12-25.

2 wedstrijden binnen 24 uur waarbij de maximale punten zijn behaald, betekent een zeer goed weekend voor DeVoKo H1.

TiMaX/DeVoKo H1 heeft nu 10 punten meer met 1 wedstrijd minder waarbij zaterdag 7 maart Twente/sparta tegen de nummer 3 Vrivo moet spelen. DeVoKo H1 mag het dinsdag opnemen tegen Rivo Rijssen, de nummer laatst. Echter van onderschatting is geen sprake.