Afgelopen zaterdag organiseerde TiMaX/DeVoKo in samenwerking met het zomerfestival Denekamp het jaarlijkse Beach toernooi. De Denekampse Volleybal Kombinatie organiseerde het toernooi voor de 9e keer waarvan 7 keer samen met het zomerfestival.

Prijsuitreiking jeugd

Dit jaar was de locatie gewijzigd ten op zichtte van de vorige keer. Dit kwam zeker de sfeer ten goede. Klein nadeel was dat de ballen vaak in de sloot kwamen en ze af en toe moeilijk te vinden waren. De organisatie kan echter terugkijken op een mooi en goed verlopen toernooi.
In de ochtend streden 9 jeugdteams in 18 wedstrijden om de eer. De Toppers werden uiteindelijk eerste met Besties 2 als goede tweede. De overige velden werden ’s morgens bezet door talrijke mini’s die met veel plezier hun ‘strijd’ in het zand uitvochten.

De velden lagen er netjes bij 😉

Tegen 12:30 uur starten het seniorentoernooi met maar liefst 68 teams. Tot 17:40 uur werden 149 wedstrijden afgewerkt. Dat sommige teams af en toe een uurtje moesten wachten voor de volgende wedstrijd was niet te voorkomen. Dit mocht de pret niet drukken want het ging niet alleen om het volleyballen, ook om de gezelligheid. Dit was op deze wijze prima te combineren. Het weer speelde natuurlijk ook geweldig mee. De laatste drie jaar was dit toch wel iets minder. Drie jaar geleden kon het toernooi niet doorgaan vanwege de hitte en de afgelopen twee jaar moest er tussen de buien door gevolleybald worden.

Vervelend voor de organisatie, maar zeker voor een aantal teams is dat 3 teams niet kwamen opdagen. Helaas hebben die zich niet van tevoren afgemeld, dan kun je als organisatie nog iets regelen, op de middag zelf lukt dat niet meer.

Ondanks dit kleine smetje werd er volop gestreden, gelachen en de raarste capriolen uitgehaald en was het genieten langs de 10 velden. Dat de bar al vanaf 12:00 uur geopend was speelde ook wel mee in de feestvreugde.

Het was gezellig druk

Uiteindelijke waren er 4 prestaties teams, 14 volleybalteams en 46 recreatie teams die om de eer gingen strijden. Bij de prestatieteams werden de Kloosterkeals de uiteindelijke winnaar. Bij de volleybalpoule was het een zeer spannende finale tussen точка en de Moaties, die gewonnen werd door точка.

Bij de recreatie beleven uiteindelijk 3 teams over die moesten strijden om plek 1, 2 en 3. Beachvolleybal vereniging Zeggershok 1 bleek hierbij de sterkste te zijn en wonnen voor Begeleiders en Eelco en VC HOKAN. Bij de recreatie poule was er dit jaar voor gekozen dat elk team na de poulefase nog minimaal 1 wedstrijd moest spelen zodat elk team een rangschikking kreeg in de uiteindelijke eindstand. Het team Wijwetengeennaam kreeg de eer om als laatste en nummer 46 te eindigen.

Kortom wederom een zeer geslaagd Beach toernooi dat volgend jaar zeker weer georganiseerd zal worden door Timax/DeVoKo.

Waar is die bal?

lekker badderen…

Voor meer foto’s klik HIER of zie: https://photos.app.goo.gl/QRYXk1JXTWvxVkcs7