Op 11 mei is de vereniging in eigen beheer begonnen met de aanleg van 2 beachvolleybalvelden op de ligweide van het zwembad.  In overleg met de gemeente en de beheerder van het sportcomplex Dorper Esch is de meest zonnige plek uitgezocht. De vereniging heeft toestemming gekregen om hier een beachvolleybalvoorziening aan te leggen. Met de gemeente is afgesproken dat het een tijdelijke voorziening betreft die gebruikt kan worden totdat de ruimte voor andere doeleinden gebruikt moet worden. (1, 2, 3, 4, 5 jaar?)

Hans Oude Ophuis heeft de oppervlakte geëgaliseerd. 10 vrachtwagens hebben hun lading ‘strak’ geel zand (in totaal 130 kuub) gestort, waarna dit netjes verdeeld is over de een oppervlakte van 23 x 20 meter.

Aan de kant.....

Aan de kant…..

Bulten zand.....

Bulten zand…..

Aangezien het een tijdelijke voorziening betreft werden de kosten zoveel mogelijk beperkt. Zo is er gebruik gemaakt van eerder gebruikte materialen, het is dus in ieder geval een duurzame voorziening. . . . .  Naast Oude Ophuis hebben HUBO Denekamp, Flexxsolutions en Borgelink Diervoeders hun medewerking verleend door levering van diverse materialen. Mede dankzij hun inzet konden de kosten zoveel mogelijk worden beperkt, hetgeen uiteraard zeer op prijs wordt gesteld.

Nadat de putten in de grond waren gegraven door Vincent, Marc en Leo konden de palen worden geplaatst. Onder tussen werd om de rand een talud van zwart zand aangelegd. Dit om zoveel mogelijk te voorkomen dat het gele zand ‘verdwijnt’. Het talud wordt komende week nog ingezaaid met gras door Robert en Leo.

Aanleg 06a

Moet hier een gat komen?????

Aanleg 10a

Een meter is wel erg diep….

Vandaag hebben Albert en Leo de palen definitief geplaatst, zijn de netten door hen opgehangen en hebben zij de belijning aangebracht. Hierdoor zijn de 2 beachvolleybalvelden nu gereed voor gebruik!

Tot op de centimeter nauwkeurig….

Aanleg 24a

Ook op de palen…..

Met fraaie weersvooruitzichten is de beachvolleybalvoorziening dan ook precies op tijd gereed. De eerste gebruikers hebben zich al gemeld. Zo zal DS 6 a.s. donderdag haar training naar het zand verplaatsen en gaan de mini’s van niveau 1-2-3 a.s. zaterdag de ‘zandbak’ verkennen. Ook is het de bedoeling dat de mini’s na de laatste training van a.s. vrijdag in juni verder gaan  ‘beachen’ tot aan de vakantie.

Het gebruik is aan enkele regels gebonden. Regels mbt. reservering, op- en afbouw etc. Deze regels staan in een apart reglement en vind je HIER. Mbt. vragen en opmerkingen over de beachvolleybalvoorziening kan contact worden opgenomen via beach@devoko.nl.

Let the games begin.....

Let the games begin…..

Nog wensen/c.q. werkzaamheden?

Ja, naast het inzaaien van het talud is er nog behoefte aan een (2e hands) tuinhuisje of –kast om materialen bij de velden op te slaan. Nu liggen bijvoorbeeld netten en ballen nog in de sporthal. Dit is niet erg werkzaam. Wie hier mee kan/wil helpen kan zich melden via beach@devoko.nl. of bellen met 06-22503993.
A Propos netten: elk veld heeft een eigen net. (Het 1e veld een net met een lengte van 8 meter, het 2e veld een net van 9 meter …) Welk net bij welk veld hoort staat op het betreffende net geschreven. De netten liggen voorlopig boven op de ballenkast, de ballen in een apart net in de ballenkast.

De vereniging hoopt dat er veel gebruikt gemaakt zal worden van de beachvoorziening. Met het WK beach in aantocht zal dit geen probleem zijn….
Het is nog niet bekend wanneer de voorzitter de 1e opslag zal doen.

De 1e testwedstrijd is al gespeeld.

De 1e testwedstrijd is al gespeeld.