Zaterdag 5 september was het zover. Het jaarlijkse appeltjestoernooi in Hengelo waar dit jaar zes teams aantraden van ikwilvanmijnautoaf.n/Devoko. In de vroege ochtend vertrokken vier meisjes C teams naar Hengelo om eerste te worden in de poule, maar vooral om heel veel ervaring op te doen in een nieuw team.

Meisjes C6 trad aan in de derde klasse. Een jong team met meiden die vorig jaar bij de mini´s speelden. De meiden konden samen met hun coach ervaring opdoen in de C-jeugd. Want een groter veld en een hoger net is natuurlijk wel even wennen.

Meisjes C5 en C4 traden allebei aan in de tweede klasse. C5 is een gemengd team. Meiden die al even op volleybal zitten, maar ook meiden die net zijn begonnen. Voor allen een ervaring om weer in het veld te staan en competitie te spelen.

Meisjes C4 is een team met meiden die vooral voor het tweede jaar in de C spelen en dat was te zien. Drie keer samenspelen, duiken voor elke bal en een aanval om het spel af te maken. Beide teams hebben gestreden voor hun punten en een mooi potje volleybal laten zien. De meiden van meisjes C4 hebben het zelfs gepresteerd om eerste te worden in hun poule en met een heerlijke rol koekjes en een cadeautje naar huis te gaan.

Meisjes C3 trad aan in de eerste klasse. Een team dat bestaat uit jonge meiden en aangewezen als prestatieteam. De meiden hebben op dit toernooi laten zien dat zij een aardig balletje kunnen volleyballen. Met een mooie pass richting het net en een mooie setup werd er ook aangevallen. Ballen waar de tegenstander het soms wel moeilijk mee had.

In de middag was het de beurt aan de wat oudere meiden uit de B-jeugd. De meiden van B4 traden aan in de derde klasse en de meiden van B3 traden aan in de tweede klasse. Voor coaches Alett en Albert een dag om te observeren wat ze dit jaar in de kuip hebben en waar aan gewerkt moet worden dit seizoen.

Door goed onderling overleg en helaas bij B4 een tekort aan spelers, hebben de meiden elkaar goed geholpen en hebben ze als één team gepresteerd in twee klasses op dit appeltjestoernooi.

Meiden B4 zijn met een knappe prestatie tweede geworden in de poule en meiden B3 vierde.

Een dag waarin de meiden mochten oefenen en spelen met een nieuw team. Waarin mooie opslagen, passes en aanvallen werden neergezet. Kortom een mooie ervaring voor de meiden en een goede voorbereiding op het aankomende seizoen.

 

Appeltjestoernooi 2a

 

 

Appeltjestoernooi 1a