Afgelopen zaterdag, 2 januari, werd het jaar direct goed gestart door de jeugd van ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo. De voorrondes van de Nationale Open

Jeugd Kampioenschappen stonden op het programma. Alle deelnemende teams van de vereniging, meisjes A, B, C, D en jongens B, plaatsten zich voor de halve finales op 13 februari a.s. Deze keer eens niet op carnavalszaterdag waardoor alle teams dan ook op volle sterkte aan kunnen treden. MC plaatsen zich via kruisfinales, de overige teams rechtstreeks door als 1e in hun poule te eindigen.

Van MD, de mini’s, werd onderstaand verslag ontvangen. Van de overige teams helaas (nog) niets..

De mini’s hadden zich al weken voorbereid door veel te trainen en door twee toernooien te spelen. Zaterdag moest blijken of deze voorbereiding voldoende was.

De mini’s moesten zaterdag aantreden in de Veste in Borne. De selectie bestaat uit: Tess Molendijk, Milou Rerink, Joanne Brilhuis, Ruth Monnikhof, Hieke Veelders, Lynn Timmerman, Cindy Hartman, Guusje Leus, Nieke Nijmeijer en Pien Froeling.

De eerste wedstrijd was om 10:00 uur tegen Krekkers uit Habrinkhoek. De Denekampse meiden bleken nog niet echt wakker te zijn en keken al snel tegen een 6-1 achterstand aan. Na even naar de kant geroepen te zijn door de coaches bleken de meiden wakker te worden. De meiden aan de kant moedigde het team in het veld goed aan wat er voor zorgde dat de koppies omhoog gingen en het eigen spelletje gespeeld kon worden. Met name de serve zorgde voor veel punten achter elkaar. Gelukkig bleef het team de rest van de set goed wakker en kon de achterstand langzaamaan omgebouwd worden tot een voorsprong en werd de set uiteindelijk gewonnen met 25-21.

De tweede set werd er afgesproken om meteen scherp te beginnen. Dit werd uitstekend uitgevoerd en al snel stond het team met 6-0 voor. Daarna zaten de meiden even in een dipje en wist Krekkers in te lopen en werd de stand uiteindelijk 8-8. Wederom lieten de meiden zich niet kennen en wisten ze, mede door alle aanmoediging van de kant, uit het dipje te komen. Deze set werd uiteindelijk met 25-19 gewonnen. De eerste overwinning was binnen!

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Set Up uit IJsselmuiden. Deze wedstrijd leek alles goed te gaan. Er werd uitstekend gepasst waardoor de aanvallers opgezocht konden worden en er veel mooie punten gescoord werden via de aanval. Ook de serve bleek weer een krachtig wapen. Set Up IJsselmuiden had hier vaak geen antwoord op. Deze wedstrijd werd vrij makkelijk gewonnen met 25-6 en 25-10. Ook de tweede overwinning is binnen.

De derde wedstrijd werd gespeel tegen Wivoc uit Winterswijk. Ook deze wedstrijd ging alles goed. In de 1e set stonden de meiden al gauw met 9-3 voor. 4 punten later stonden we ineens 22-4 voor. De coaches waren verbaasd over hoe snel de set wel niet ging en hoorden later van de ouders die waren kijken dat we 10 punten cadeau hebben gekregen. De eerste set werd gewonnen met 25-5. In de tweede set lieten de meiden zien dat ze ook zonder 10 punten cadeau gemakkelijk tegen Wivoc kon spelen. Deze set werd gewonnen met 25-6. Overwinning nummer 3!

De vierde en tevens laatste wedstrijd werd gespeeld tegen Orion uit Doetinchem. Als er gelijk werd gespeeld of gewonnen zouden de meiden 1e worden in de poule en rechtstreeks doorgaan naar de halve finale. Uiteraard werd er voor de winst gegaan! Hoewel de meiden wat last hadden van spanning werd er erg goed gespeeld. Hoe verder de set vorderde hoe minder last ze hadden van de spanning. Met namen aan het eind van de set werd er dan ook erg goed gespeeld. Wederom was de serve weer een grote scorende factor, maar ook werd er veel in de aanval gescoord. Dit resulteerde in een 25-15 winst. Om zeker te zijn van de eerste plek werd er ook nog vol gegaan voor de tweede set. Deze verliep echter een stuk moeilijker. De meiden keken een groot deel van de set tegen een achterstand aan en hadden last van een aantal dipjes. De meiden lieten zich echter niet kennen en vochten zich terug in de wedstrijd. Dit harde vechten heeft zijn vruchten afgeworpen en zorgde ervoor dat de tweede set alsnog gewonnen werd met 25-21. Dit betekende dat de meiden van ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo  alle vier de wedstrijden gewonnen heeft! Een mooie eerste plek is behaald in de voorrondes van de NOJK. De mini’s plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finale op 13 februari. Dit werd uiteraard gevierd met een verdiend bezoekje aan de Mc Donalds.