De Koale Kermis en Sudosa 2 geen obstakel voor Devoko dames 1

De Koale Kermis is in de gemeente Dinkelland maar ook daarbuiten een zeer bekend fenomeen.  Normaal gesproken het eerste weekend van november waarin de inwoners van Ootmarsum en omliggende gemeenten de “bloemetjes nog even flink buiten zetten”. De laatste kermis van het seizoen en veel bedrijven in Ootmarsum sluiten dan op vrijdag al vroeg de deuren om met het personeel de gezelligheid en warmte van de vele cafés en kroegen op te zoeken. De vrijdag nog zonder mondkapjes en andere obstakels de zaterdag en zondag met de nieuwe corona maatregelen. De teams van de plaatselijke volleybalvereniging, Set Up ’65, hebben er van alles aan gedaan om de wedstrijden van dit weekend naar een ander tijdstip te verplaatsen. (o.a. de wedstrijd tussen Rosstars versus Set Up 2 uit onze divisie, werd al eerder gespeeld) Dit was voor de andere teams uit de gemeente Dinkelland, Wevo en Devoko, niet het geval.

Devoko – Sudosa Assen

Devoko speelde tegen de reserves c.q. opleidingsteam van Sudosa uit Assen. De Assense vereniging staat bekend om zijn professionele jeugdopleiding resulterend in prima resultaten bij de open club kampioenschappen en ook dit jeugdige team is daar weer een fraai voorbeeld van. Onder leiding van Stefan van der Veen en Mark Afman, de trainers en coaches, wordt er gewerkt om een aantal van deze talenten weer aan te laten sluiten bij het eerste team dat de ambitie heeft om naar de eredivisie te promoveren.

Eerste set

Vooraf was er gewaarschuwd om deze tegenstander niet te onderschatten om niet van” een koude kermis thuis te komen”. De mini’s van de week Liske en Maud, mochten de eerste opslag doen en na 2 goede opslagen floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Devoko met in de basis “good old Amke Blokhuis” als vervangster voor de geblesseerde Ruth Monnikhof, startte erg sterk. Of  het de waarschuwing vooraf  was dan wel zo snel mogelijk deel te kunnen nemen aan het feestgedruis in Ootmarsum hiervan de oorzaak was, durf ik niet te zeggen maar Devoko overrompelde Sudosa in de eerste set. Sterke serve series, mooie aanvallen en prima verdedigende acties zorgden ervoor dat de meiden uit Denekamp de eerste set met 25-12 wonnen.

Tweede set

De tweede set was een heel ander verhaal. Door een aantal wissels had Sudosa de passlijn veel beter op orde en ontspon er zich zowel binnen als buiten het veld een strijd op het scherpst van de snede, waarbij door zowel de speelsters als de begeleiding de grenzen van het toelaatbare werden opgezocht. De strijd ging gedurende de set nagenoeg gelijk op waarbij geen van beide ploegen weg kon lopen. Bij 25-24 had Sudosa het eerste setpunt maar een uitgeslagen bal aan de kant van Sudosa zorgde weer voor 25-25. Op deze stand werd Aniek Wilderink op de serve gebracht. Met 2 geplaatste serves wist zij het aanvalsspel van Sudosa te ontregelen en de aanval en blokkering zorgden voor de 27-25 winst voor de Denekampse ploeg.

Derde set

De derde set was tot het midden gelijk opgaand. Daarna liep Devoko uit door serve series van Laura, Britt en Ruth waarbij het team  op hun serve telkens 2 tot 3  punten wist te scoren terwijl dit bij Sudosa niet het geval was  en daardoor steeds verder weg liep bij de tegenstander met als gevolg een 25-18 winst. De winst was binnen maar de 4e set bood de kans voor een extra punt.

Vierde set

En dat punt werd uiteindelijk binnengehaald, maar eenvoudig ging het niet. In het begin van deze set nam Sudosa een voorsprong. In het midden van deze set kwam Devoko goed terug mede door een veel scorende Guusje Leus en kwam op een 23-18 voorsprong. Sudosa kwam nog terug tot 23-21 maar een aanvallende score van Devoko en een uitgeslagen bal van Sudosa bepaalde de eindstand op 25-22 in deze set en een 4-0 overwinning en 5 punten erbij resulterend in een tweede plaats op de ranglijst.

5 punten mee naar Denekamp

Gelukkig kwamen we  dus niet van een koude kermis thuis en hielden de 5 punten in Denekamp.

Snel douchen, “mooi maken in de kleedkamer”,  een drankje en warme hap in het altijd gezellige sportcafé van de Dorper Es was de inleiding voor een groot aantal teamleden om zich te storten in het feestgedruis van de  Ootmarsumse kermis. Taxi’s waren reeds besteld en de tijdsdruk was groot om op tijd bij die kroeg te zijn waar al met diverse vrienden/vriendinnen was afgesproken. Dat daarbij bepaalde teamafspraken, o.a. het wassen van de wedstrijdshirts, even werd vergeten en de tas onbeheerd achtergelaten werd, leverde weer extra euro’s voor de boete pot op.

In hoeverre de Koale Kermis “een kater” bezorgde aan een aantal speelsters die zich nadien in het feestgedruis stortten, is mij niet bekend. Foto’s en verhalen op de diverse apps spreken echter boekdelen.

A.s. zaterdag spelen we om 18.00 uur tegen Dash in het pittoreske Vorden in de gemeente Bronckhorst.