TiMaX/DeVoKo Dames 1 wint van koploper en pakt belangrijke punten tegen VoCaSa dames 2

Zaterdag 16 november stond de wedstrijd tegen VoCaSa dames 2 op het programma. Met veel energie en zin zijn we richting Nijmegen vertrokken. Onderweg zat de sfeer er al goed in. VoCaSa is de huidige koploper dus we wisten dat er een zware pot aan zat te komen. Het werd strijden voor zo veel mogelijk punten! We begonnen de eerste set met een andere opstelling dan normaal. Tot grote verbazing van de tegenstander, dit zagen ze niet aankomen.  De eerste punten liepen gelijk op, we wisten tegenstand te bieden tegen VoCaSa. Helaas kwam er een veel voorkomend kwaaltje om de hoek kijken bij ons, de servefouten waren weer aanwezig. VoCaSa was in de eerste set te sterk. Ze wonnen uiteindelijk met een 25-18 stand.

De ‘servefout’ heeft de zaal verlaten en daarom zagen we kansen! In de tweede set waren we er op gebrand om punten te pakken. Door meer servedruk uit te oefenen op VoCaSa wisten we een voorsprong te pakken. We speelden zelfverzekerd en maakten minder fouten vergeleken met de eerste set. Dit mocht baten want de tweede set werd gewonnen door ons! De setstand was 21-25 en de tussenstand 1-1.

De derde set begon minder, VoCaSa was niet van plan meer punten uit handen te geven. Op een gegeven moment stonden we helaas met 14-7 achter. Maar toen kwam het kantelpunt van de wedstrijd. Door middel van een aantal wissels wisten we het spelletje weer op te pakken en de achterstand in te halen. We trokken de set door naar een 21-20 stand. De set kon nog alle kanten op. Door de goede ‘flow’ waar we op dat moment in zaten wisten we ook de derde set te pakken met een 21-25 stand. We stonden 2-1 voor tegen de koploper!

De wedstrijd was absoluut nog niet gespeeld en dat wist VoCaSa ook. Ze gaven niks weg en scoorden veel. Helaas lukte het vanuit ons niet meer om te scoren. De set liep gelijk op maar VoCaSa wist aan het langste eind te trekken. Wij konden niet meer scoren dus VoCaSa won de set met 25-20. De stand was op dit moment 2-2

In de vijfde set moest het gebeuren en daar waren we ons absoluut bewust van. We begonnen de set sterk door middel van een aantal serve series. Ook waren we blokkerend erg sterk. We pakten een voorsprong van 2-8. We wisten het enthousiasme vast te houden en wonnen de set overtuigend met een 6-15 eindstand. Dit betekent dat we 3-2 hebben gewonnen van de huidige koploper!

Het belangrijkste van deze wedstrijd is dat we de wedstrijd met het hele team hebben gewonnen, iedereen was belangrijk!

Volgende week spelen we weer thuis tegen Lutheria DS1. Zien we jullie zaterdag 23 november om 17:30 in Sporthal Doper Esch?