Afgelopen zaterdag moesten de dames aantreden tegen WSV uit Warnsveld. Op dat moment de nummer 5 uit de competitie met 14 punten. Twee keer zoveel als DeVoKo dames 1. Op papier dus een lastige wedstrijd, maar in deze competitie is alles mogelijk. Elke week zijn er weer verrassende uitslagen. De boodschap was dan ook duidelijk, vol ertegenaan en kijken hoe ver we komen.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten. In set 1 en 2 kwam DeVoKo er niet aan te pas, set 3 en 4 daarentegen werden knap gewonnen, maar de vijfde set was helaas weer voor WSV. Algemene conclusie was wel dat als de dames van DeVoKo met het begin niet bij de les zijn de set ook wordt verloren. Starten ze wel scherp dan wordt de set gewonnen. Laura Behrens was verreweg de effectiefste speelsters. Zij scoorde veelvuldig aan het net, maar vooral haar 3 meters waren niet tot nauwelijks te stoppen door WSV.

Er vol tegenaan gaan in de 1e set werd helaas niet uitgevoerd. Paul op de Weegh startte met Jenne Morsink en Merle Roetenberg als passer/loper, Britt Roeleveld en Maud oude Luttikhuis als mid, Fleur Blokhuis als spelverdeler, Laura Behrens als diagonaal en Iris Blokhuis als Libero. Amke blokhuis begon op de bank zodat Paul haar kon inzetten als passer/loper of mid. Deze enigszins verrassende wending was doorgesproken met het team om te kijken of we op die manier meer aanvalskracht aan de buitenkant kunnen brengen.
De passlijn werd direct onderdruk gezet door WSV en DeVoKo keek al snel tegen een 5-0 achterstand aan. Ook het vervolg van de 1e set verliep moeizaam. De overtuiging ontbrak en er was te veel ontzag voor de tegenstander. Bij een stand van 11-4 werd er door Laura de 1e echte aanval doeltreffend afgerond. Bij een stand van 15-9 bracht Paul Amke in voor Jenne. Door een paar mooie 3 meter aanvallen leek het erop dat DeVoKo iets terug kon doen, maar dichterbij dan 17-12 kwamen de dames niet. De set werd uiteindelijk verloren met 25-19.

De 2e set begon redelijk gelijk op tot 4-3.  Daarna demarreerde WSV via 7-3 en 11-5 naar 15-5. Het leek wel of niets meer lukte aan de kant van DeVoKo. Het vertrouwen en daardoor ook de overtuiging zakte weg. Af en toe een kleine opleving, van 15-5 werd het 15-8, maar WSV liep daarna ook weer erg makkelijk uit naar 21-8. Aan de kant werd druk overlegd, hoe nu verder. Waarom komt de trainingsinspanning er niet uit bij de wedstrijden. Het leek erop of de “onmacht” aan de kant werd opgepikt door het team. Hoewel de 2e set met 25-16 werd verloren eindigden de dames deze set met meer overtuiging.

Deze overtuiging werd vastgehouden in de 3e set. Door een sterke serve van Merle en een mooi blokpunt van Maud stonden de dames met 0-3 voor. WSV kwam weer terug tot 5-5. Laura serveerde naar een 5-8 voorsprong. Er werd nu ook met meer servedruk gespeeld. Bij een stand van 8-9 haakte WSV weer aan. Een kil blok van Amke zorgde voor 8-10, waarna met veel servedruk de voorsprong werd uitgeouwd naar 8-13. DeVoKo bleef met veel overtuiging spelen. Zo konden de dames uitlopen naar 10-17. De wisselvalligheid blijft echter nog steeds terugkomen. Via 12-18 kwam WSV weer terug tot 16-18. DeVoKo herpakte zich weer en bleef op de juiste momenten scoren en liep uit naar 17-22. Een aanval van Amke in de brievenbus zorgde voor 19-23. Het werd zelfs 20-24. Even kwam de spanning weer terug omdat WSV 2 punten op rij maakte. Een foutvoet bij de serve van WSV (dank u wel) bracht DeVoKo de set winst 22-25.

De opdracht voor de 4e set was simpel, doorgaan. In je eigen kunnen geloven en geen ontzag voor de tegenstander. Ga uit van je eigen kracht en blijf volop aanvallen. Van de wanhoop die halverwege de 2e set dreigde te ontstaan was geen sprake meer. De dames begonnen sterk. Een goede serve van Merle bracht een 2-6 stand op het scorebord. Door een paar mooie aanvallen van Laura en een sterke serve van Amke werd het 7-13. Daarna ging het weer een stuk moeizamer, (14-16) maar de dames bleven zich vastbijten in de wedstrijd. Er werd weer een gat geslagen van 4 punten (18-22) maar de dames konden dit niet vasthouden. WSV sloop langzaam dichterbij en bij een stand van 23-23 was het weer gelijk. De spanning aan de kant was om te snijden, maar in het veld hielden de dames het hoofd koel. De volgende aanval van WSV ging uit (23-24). Met het setpunt op zak mocht Merle de setwinst binnenhalen. Dat deed ze prima door met veel druk (en dus risico) te serveren. Deze bal kon niet verwerkt worden door WSV. Eindstand 23-25.

Als je na een 2-0 achterstand terugkomt tot 2-2 dan wil je natuurlijk de wedstrijd winnen. WSV gaf zich echter niet gewonnen. WSV startte ook veel alerte in deze beslissende 5e set. Door 2 passfouten en een technische fout was het al snel 4-0. Een behoorlijke achterstand bij een set die maar tot 15 gaat. Door te veel fouten bleef DeVoKo achter de feiten aanlopen. Bij een stand van 8-4 werd er van helft gewisseld. DeVoKo kwam terug tot 9-7 (wederom een aantal mooie 3 meter aanvallen van Laura) Bij deze stand ging Amke serveren. Dit punt werd gescoord en bracht DeVoKo weer volledig terug in de weedstrijd. Helaas bleek echter dat niet Amke had moeten serveren, maar Jenne. Het punt ging naar WSV (opstellingsfout) en de gescoorde punten met Amke aan serve werden weer teruggedraaid. In plaats van 9-8 was het nu 10-6. Jette wordt dan ingebracht voor Jenne met als opdracht met volle servicedruk te serveren. Die opdracht wordt prima uitgevoerd. Van 10-6 wordt het weer 10-10. Door een tactische bal scoort WSV 11-10. Twee goede aanvallen van WSV zorgen voor 13-10. Een servefout van WSV, 13-11. Dit cadeautje wordt door DeVoKo niet uitgepakt. Een simpele aanval van WSV is doeltreffend en de daaropvolgende passfout beslist de 5e set in het voordeel van WSV 15-11.

Helaas geen winst voor de dames van DeVoKo, Het spel en de vechtlust na de eerste 2 sets geven echter wel vertrouwen voor de toekomst.

Door de verrassende uitslagen van de andere wedstrijden is DeVoKo gezakt naar de 11e plaats. Aanstaande zaterdag om 17:00 uur spelen de dames tegen Dash uit Vorden (de nummer 5) De dames kunnen U steun goed gebruiken. Met de ondersteuning van het thuispubliek moet winst mogelijk zijn. Winnen en je staat zo weer 7e of 8e.