Afgelopen zaterdag organiseerde TiMaX/DeVoKo in samenwerking met het zomerfestival Denekamp het jaarlijkse Beachtoernooi. DeVoKo organiseerde het toernooi voor de 10e keer waarvan 8 keer samen met het zomerfestival. Het jubileumjaar kende met 81 teams (74 senioren en 7 jeugd) een ongekend groot aantal teams. Ook opvallend om te noemen is dat er 2 teams uit Groningen meededen. Hiermee zijn het maximaal aantal teams op 10 velden wel bereikt.

Dit jaar was de locatie niet gewijzigd ten op zichtte van de vorige keer. Wel waren er extra maatregel getroffen om te zorgen dat de ballen niet zo vaak in de sloot terecht kwamen en dat heeft prima gewerkt. De samenwerking met het zomerfestival was wederom voortreffelijk zodat we kunnen terugkijken op een mooi en goed verlopen toernooi. Jammer dat het weer de laatste wedstrijden niet meer mee werkte, maar dat mocht de pret niet echt drukken.
In de ochtend streden 7 jeugdteams in 21 wedstrijden om de eer. Mediteren werden uiteindelijk eerste met BeachGirls als goede tweede.

Tegen 12:15 startte de senioren, tot 17:40 uur werden er 186 wedstrijden afgewerkt. Dat sommige teams af en toe een uurtje moesten wachten voor de volgende wedstrijd was niet te voorkomen, maar het gaat niet alleen om het volleyballen, maar ook om de gezelligheid. Dit was op deze wijze prima te combineren. Tot aan 16:30 uur speelde het weer prima mee, daarna was de regen wel een beetje een spelbreker, maar de finalewedstrijden konden toch afgewerkt worden. We zijn ook wel andere weertypes gewend. Vier jaar geleden kon het toernooi niet doorgaan vanwege de hitte en de twee jaar daarvoor moest er tussen de buien door gevolleybald worden.

Er is volop gestreden, gelachen en de raarste capriolen uitgehaald en was het genieten langs de 10 velden. Dat de bar al vanaf 12:00 uur geopend was speelde ook wel mee in de feestvreugde.

Dit jaar werd gestreden in vijf categorieën. De 1e categorie, heren prestatie en volleybal werd gewonnen door “Gijs is weer terug”.  In de 2e categorie, dames en gemend volleybal werd het team “Weerselo” de winnaar. Bij de recreatie waren er nog 3 categorieën, Bij de dames werd het team “Zandhappers” de uiteindelijke winnaar. Bij de categorie gemengd ging “FC Biercelona” met de eer strijken en bij de heren werd “Zeggershok 2” net als vorig jaar de winnaar. De prijzen voor de winnaars werden beschikbaar gesteld door de Wethouder, Musketier, La Bomba en actief Twente.

De organisatie kijkt wederom terug op een zeer geslaagd Beachtoernooi en dit zal zeker volgend jaar weer georganiseerd worden.