Het is woensdagavond 11 maart 2015 en de wedstrijd tegen WEVO dames 2 staat gepland in de Dorper Esch. Op verzoek van de uitspelende partij is de wedstrijd verplaatst naar deze vrolijke woensdag en voor de verandering zijn het vólledige Dames 4 én coach Sander aanwezig. We hebben onze zinnen gezet op een mooie wedstrijd met mogelijke winkansen, na de zeer moeizaam gewonnen wedstrijd van afgelopen vrijdag.
In de basis staan dit keer Rian en Els als buiten, Marieke en Kim G. op de mid, Laura als diagonaal en Anke als spelverdeelster. Anke opent het spel met een sterke serve serie en we staan gelijk met 3-0 voor. We spelen ons eigen spel, zijn aanvallend sterk aanwezig en komen tot een 8-5 voorsprong. We hebben een hoge serve druk en laten een gevarieerd spel zien. WEVO vraagt bij 5-10 achterstand de eerste time-out aan, maar we laten ons niet van de wijs brengen en gaan lekker door met scoren, zowel aanvallend als prikkend en zelfs onze libero Aniek valt aan op de drie meter. De stand is ondertussen 19-12 en we denderen door. Nogmaals vraagt WEVO de time-out aan, maar onze missie is duidelijk, eigen spel spelen en lekker scoren. Zo gezegd zo gedaan, de set wordt gewonnen met 25 – 19.
In de tweede set blijft de opstelling blijft hetzelfde. Voor ons is het duidelijk dat we de servedruk hoog moeten houden en ons eigen gevarieerde spel moeten spelen en zo beginnen we aan de tweede set. Het spel is begonnen en het gaat gelijk om en bereiken een lichte voorsprong, 13-10. Rian scoort twee keer mooi op de rechtdoor waar WEVO geen antwoord op heeft en de volgende bal die Rian haalt, verdedigt ze met haar neus, puik werk! Even worden we van de wijs gebracht en haalt WEVO ons in. We komen 16-17 achter en dit is voor coach Sander een reden voor time-out. Na de time-out herpakken we ons en als WEVO op 22-24 achterstand staat, vragen ze nogmaals de time-out aan. Dit brengt Laura uit haar serve, want die maakt het nog extra spannend door mis te serveren. Maar direct daarna, met dank aan WEVO, winnen we ook de tweede set, 25-23.
De derde set wordt ook met dezelfde opstelling gespeeld en er komt een mooie voorsprong van 7-4. Er wordt gespeeld zoals in de eerste set, met gevarieerde spel, maar ook de servedruk lig weer hoog aan onze kant. WEVO weet daar geen antwoord op en bij een voorsprong van 9-4 vraagt WEVO de time-out aan. Daarna lopen wij weer uit tot 13-7. Anke vond het ook even tijd om onder de wedstrijd haar andere talenten te tonen en liet ons een ware Nadal-imitatie zien. Els komt aan serve, zij heeft de zege van het net gekregen en scoort 3 beauty’s via de net rand bij WEVO op de grond. De derde set wordt gewonnen met 25-17.
Ook de laatste set willen we winnen, we hebben de punten nodig. Anke wordt gewisseld voor Bianca en zo wordt de vierde set gestart. Deze set beginnen we met 1-4 achterstand, maar als snel weten we dit om te draaien naar 6-6. Iedereen is erop gebrand om ook die laatste set te winnen. Wij denderen met de aanvallen, prikballen en bijzondere serveseries over WEVO heen en staan snel weer voor met 15-7. De tegenpartij ziet eruit alsof ze de moed hebben opgegeven, toch wordt er nog een wissel gedaan aan de kant van WEVO. Rian maakt het ook weer even spannend op het laatst om uit te serveren, maar Els maakt het af met een keiharde aanval op buiten. De vierde set eindigt op 25-15.

Het was een hele mooie wedstrijd om te spelen en te kijken en wij zijn erg tevreden met een 4-0 overwinning op de nummer drie! Vrijdag 20 maart 2015 spelen we weer thuis in de Dorper Esch tegen Apollo dames 5. Kom ons aanmoedigen vanaf 19.30 uur! Tot vrijdag.