Afgelopen vrijdag speelde dames 4 haar voorlaatste wedstrijd van deze competitie. In de sporthal Dorper Esch was Apollo uit Borne de tegenstander. De Denekampse dames hadden aan 3 punten genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Apollo echter, vocht voor plaats behoud in de 1e klasse en had zich versterkt met enkele jeugd speelsters.

Coach Rian Pikkemaat begon met Silvie Benerink als spelverdeelster, Chantal Groener en Maud in het Veld op het midden, Rosalie Metgod en Hanneke Hogenkamp op de buitenpositie en Inge Sleiderink in de diagonaal. Pien Keizer nam de rol van libero op zich. De spanning zat er vanaf het begin direct op. Zoals dat vaker gaat bij kampioenswedstrijden is het moeilijk om het juiste ritme te vinden. De DeVoKo dames maakten fouten die normaal niet worden gemaakt en stonden al gauw met 9-2 achter. Bij 11-2 moest een time-out enige rust brengen. Daarna ging het langzaam beter, de dames vochten zich terug tot 14-16. Apollo liet zich echter niet van de wijs brengen en won de 1e set via 21-14 met 25-16.

De coach bleef vertrouwen houden in het 7-tal, wetende dat de ergste zenuwen nu wel weg waren en begon de 2e set met hetzelfde 7-tal. Ze zou gelijk krijgen. Al gauw werd een 12-6 voorsprong genomen. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en via 20-15 werd deze set met 25-18 gewonnen.

In de 3e set deed Apollo er alles aan om te winnen. Met goed spel werd DeVoKo op achterstand gezet. (11-7) DeVoKo vocht terug. Via 10-13 slonk deze voorsprong langzaam. Beide teams waren in deze fase erg aan elkaar gewaagd en er werd uitstekend gespeeld. Bij 22-22 werd de stand gelijkgetrokken door DeVoKo en de dames denderden direct door naar 25-22. Nog 1 punt!

De 4e set was kort en krachtig. Apollo kon zich niet meer oprichten, teleurgesteld dat de 3e set werd verloren. De DeVoKo dames speelden geconcentreerd deze set uit. Bij een stand van 24-14 was het Rosalie Metgod die met een ferme knal het kampioenschap binnen sloeg. Het feest kon beginnen. (en dat deed het)

Opmerkelijk was dat het team de hele wedstrijd dezelfde samenstelling kende. Echter de reserves van deze wedstrijd aanvoerdster Manon Steggink, Boukje Brookhuis, Melanie Wams en Chantal Blokhuis hebben wezenlijk bijgedragen aan de eindstand. Na 3 keer als 2e te zijn geëindigd is er dan nu het kampioenschap! Ook voor trainer Leo Blokhuis was het een mooi moment. Na de 2e plaats vorig seizoen met dames 2 is een kampioenschap een wel zeer mooie afsluiting van het seizoen. Het kampioenschap werd dan ook uitbundig gevierd en het was dan ook nog lang gezellig.