TiMaX/DeVoKo dames 1 verloor afgelopen zaterdagmiddag met 4-0 in eigen huis tegen HeVa VCV uit Varsseveld. De laatste 2 wedstrijden verliepen moeizaam en ook de eerste 2 sets hadden de dames niet veel in te brengen. Het is wel goed om te zien dat ze wel blijven knokken en in set 3 en 4 was het spel ook beter. Handhaving in de 1e divisie is niet meer mogelijk, maar met deze jonge ploeg, strijdlust en enthousiasme is er zeker een leuke toekomst weggelegd voor dit team. Om 17:00 werd de opslag verricht door de mini’s van de week Jinte van Benthem en Daantje Kokkeler.

Coach Paul op de Weegh begon deze keer met Joanne Brilhuis op diagonaal, Fleur Blokhuis als spelverdeelster, Amke Blokhuis en Britt Roeleveld op Mid, Merle Roetenberg en Jenne Morsink als passer-lopen en Iris Blokhuis als Libero. Bij een stand van 2-2 sloeg HeVa VCV voor de eerste keer toe door 5 punten op rij te scoren. Door een technische fout en passfout gaf DeVoKo wel makkelijk de punten aan HeVa VCV. Tot aan 8-12 bleef het verschil 4 punten. HeVa VCV scoorde toen 6 punten op rij (8-18) en daarmee was de 1e set wel beslist. Bij een stand van 10-22 wisten de DeVoKo dames nog wel 3 keer te scoren (13-22). Uiteindelijk werd de 1e set verloren met 15-25.

Aan het eind van de 1e set werd Pien Baalhuis gewisseld voor Fleur Blokhuis. Met de 7 dames waarmee de 1e set werd geëindigd begon Paul op de Weegh aan de 2e set. Ook in deze set ging het gelijk op tot aan 2-2. Nu scoorde HeVa VCV niet 6 punten achterelkaar, maar steeds 3 keer waar DeVoKo maar 1 keer scoorde. Elke fout op dit niveau wordt genadeloos afgestraft en in een jonge ploeg worden nu eenmaal fouten gemaakt. Hierdoor kon HeVa uitlopen naar 8-15. Bij een stand van 11-19 was het verschil zelfs 8 punten. Coach Paul op de Weegh hanteerde 3 keer de dubbele wissel (Joanne voor Fleur en Jette voor Pien). Samen met een goede serve beurt van Jenne Morsink en een paar mooie aanvallen van Jette en Merle brachten de dames een dragelijke stand van 16-19 op het scorebord. Tot aan 18-21 bleef het verschil 3 punten. Door een passfout en technische fout werd het 18-23 en was het geloof in een goede afloop weg en won HeVa VCV met 18-25.

De derde set begonnen de dames van DeVoKo, met Maud Oude Luttikhuis voor Amke Blokhuis uitstekend en namen een 6-2 voorsprong mede door een kil blok van Britt en Fleur. Deze voorsprong konden de dames helaas niet vasthouden. Er werden onnodige ballen weg gegeven en ook nu kon HeVa eenvoudig profiteren en scoorde zelfs 7 punten achter elkaar (6-9). Tot aan 12-14 bleef het redelijk gelijk opgaan. Door 2 eigen fouten liep Heva VCV uit naar 12-17. Het verschil van 5 punten werd met de nodige vechtlust teruggebracht tot 4 (17-21). Daarna was de koek nog lang niet op. De dames gingen vol door en scoorde nu zelf ook 4 keer achter elkaar zodat er weer een gelijke stand op het score bord stond (21-21). Toen was de koek helaas wel op. HeVa VCV herpakte zich en scoorde 4 keer op rij en won de set met 21-25.

Ook in de 4e set speelde Maud Oude Luttikhuis en dat deed ze net als in de 3e set prima. In de eerste 3 sets kwam DeVoKo elke keer met 1-0 voor. Nu kwamen ze direct met 0-5 achter. Misschien dat beginnen met een achterstand wel kon zorgen voor een set winst. De achterstand van 5 punten was er ook nog bij een stand van 10-15. De dames gaven zich echter niet gewonnen. Bij een stand van 17-19, was de achterstand nog maar 2 punten. Met de “Big Points” in zicht komen de dames toch elke keer net te kort. Ze blijven wel in de buurt van HeVa, maar ook nu lukte het niet om in de beslissende fase van de set toe te slaan en werd deze set met 21-25 verloren.

Volgende week zaterdag spelen de DeVoKo dames hun laatste thuiswedstrijd in de 1e divisie. We kunnen dan spreken van een derby want dan staat de wedstrijd tegen Springendal Set-Up ’65 dames 2 op het programma. De dames willen aan het thuispubliek nog eenmaal laten zien dat er altijd iets te genieten valt in de sporthal. De dames verdienen ook dat u ze massaal bij de laatste thuiswedstrijd komt aanmoedig. Tot zaterdag 14 april. Om 17:00 uur gaat de bal weer rollen, dit mag U niet missen.